• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert na gesprek met teamleiding: "Niet veel veranderd"

  Wout van Aert wilde niets kwijt over zijn toekomst.

  Wout van Aert wilde niets kwijt over zijn toekomst.

  Wereldkampioen cyclocross Wout van Aert duikt volgend weekend opnieuw het veld in. Bij Sporza blikt hij vooruit op het veldritseizoen, maar over zijn persoonlijke toekomst en de ploegperikelen van de voorbije weken wilde hij niet veel kwijt. "Ik focus me op de cross."

  "Hoop op een betere situatie"

  Vrijdag zaten Wout van Aert en zijn entourage om de tafel met zijn huidige team en een delegatie van Roompot om over de toekomst te praten. "Ik kan eigenlijk niks zeggen over dat gesprek", blijft Van Aert op de vlakte.

   

  "Voor mij is er niet veel veranderd. Mijn standpunt is bekend. Ik heb vrijdag mijn zeg gedaan en ik wil er nu niet meer mee bezig zijn. Ik heb beslist dat ik me ga focussen op de cross en ik hoop dat er intussen oplossingen gevonden worden om een betere situatie te creëren."

  "Leuk om tijd te maken voor mijn fans"

  Wout van Aert beleeft turbulente weken door de mogelijke fusie van zijn team met Roompot. Maar zondag kon hij die beslommeringen even uit zijn hoofd zetten op zijn fandag.

   

  "Een leuk idee van de fanclub. Het is leuk om buiten de koers eens tijd te maken voor mijn fans", vertelt Van Aert, die na een druk wegprogramma volgend weekend al weer het veld induikt.

   

  "Het is afwachten hoe mijn conditie zal zijn aan het begin van het seizoen. Ik heb een heel andere zomer gehad dan de voorbije jaren, dus dit is nieuw voor mij. Ik hoop goed te zijn. Ik heb zo hard mogelijk proberen te trainen. Het EK op de weg was mijn laatste doel en sindsdien focus ik volledig op het veld. Ik heb er zin in."

  Wout van Aert signeert op zijn fandag

  "Wil veldrijden en de weg blijven combineren"

  Wordt dit het laatste volledige veldritseizoen voor Van Aert? "Ik hoop het niet. Ik heb altijd gezegd dat ik de weg wil combineren met het veld. Ik koers al een paar jaar op de weg om te winnen en dat heeft mij nog niet belet om ook goed te zijn in de winter."

   

  "Dit voorjaar heb ik gevoeld dat ik ambities mag hebben in de klassiekers. Vanaf nu is dat mijn hoofddoel. Als ik voel dat het nodig is om minder te crossen om zo een stap hogerop te zetten, dan zal ik dat misschien wel doen. Maar ik hoop dat het niet nodig is."

   

  "Veldrijden blijft het liefste wat ik doe. Ik hoop dat ik hier elk jaar opnieuw mag staan met 30 crossen op de kalender."

  Wout van Aert in de Strade Bianche

  Wout van Aert in de Strade Bianche

  "Ongezien wat Van der Poel getoond heeft"

  Vorige winter staken Wout van Aert en Mathieu van der Poel er met kop en schouders bovenuit. "Maar alle veldrijders van mijn generatie hebben deze zomer koersen gewonnen op de weg. Iedereen zal gemotiveerd zijn om de kloof te dichten", denkt Van Aert.

   

  "Het is altijd gevaarlijk om te denken dat er geen concurrentie is. Iedereen traint om de beste te zijn. De eerste weken van het seizoen zullen interessant zijn. Die tendens die je dan ziet, zet zich vaak door in de rest van het seizoen."

   

  "Het brons van Mathieu op het WK mountainbike? Hij is een klasbak, dat is geen nieuws. Ik heb veel respect voor zijn mountainbike-campagne. Het is ongezien wat hij getoond heeft, echt superknap."

   

  "Maar ook de rest lijkt klaar te zijn voor het veldritseizoen. Van mijn ploegmaat Tim Merlier heb ik kortbij gevoeld hoe goed hij was deze zomer. En ik heb ook een heel sterke Quinten Hermans gezien. Afgaand op de zomer heeft hij de grootste stap gezet."

  Mathieu van der Poel (r) op het podium van het WK mountainbike.

  Mathieu van der Poel (r) op het podium van het WK mountainbike.

  Van Aert crosst minder dan vorig seizoen

  Veldrijden blijft de grootste liefde van Wout van Aert, maar de wereldkampioen zal komend seizoen wel lichtjes snoeien in zijn programma. In de Wereldbeker komt hij elke cross aan de start, maar in de Superprestige en de DVV-trofee laat hij enkele manches aan zich voorbijgaan.

   

  Opvallend is dat hij ook past voor de veldrit in zijn eigen Lille op 9 februari. Daarnaast slaat hij ook over in Boom, Hoogstraten, Middelkerke (Superprestige) en Niel, Hamme en Baal (DVV-trofee).

  Interview met Wout van Aert tijdens zijn fandag: