• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstraete: "Kwaliteit en tempo op training zijn ongelooflijk"

  Birger Verstraete op training bij de Rode Duivels

  Birger Verstraete op training bij de Rode Duivels

  AA Gent-speler Birger Verstraete is 1 van de 4 nieuwkomers bij de Rode Duivels en mocht vorige week debuteren in de oefenpot tegen Schotland. De middenvelder is onder de indruk van het niveau bij de nationale ploeg. Ook collega-nieuwkomer Leandro Trossard blijft bescheiden: "Ik ben al blij dat ik op dit niveau mag meetrainen."

  "Debuut was fantastisch gevoel"

  Birger Verstraete mocht tegen de Schotten na 85 minuten invallen. "Ik voelde wel kriebels", bekent de 24-jarige middenvelder. "Ik ben van nature vrij rustig, maar om je debuut te maken in zo'n ploeg, tussen al die grote namen, dat is toch wel iets bijzonders."

   

  "Het was een fantastisch gevoel. Iedereen droomt ervan om voor de nationale ploeg te spelen. Debuteren bij de nummer 2 van de wereld is extra speciaal. Ik voel nu al de drang om nog harder te werken. Het is de bedoeling om zo lang moegelijk in deze groep te blijven en bij Gent wekelijks te tonen dat ik deze selectie verdien."

   

  "Ik bekijk het realistisch. Ik zal wel zien wat er nog volgt. Als je ziet wie hier rondloopt, mag ik geen stappen overslaan. Ik moet stap per stap proberen om sterker te worden."

  "Nooit zulke trainingen meegemaakt"

  Birger Verstraete raakte wel onder de indruk van het niveau bij de nationale ploeg. "De kwaliteit en het tempo op de training zijn echt ongelooflijk. Je moet veel sneller denken. Zulke trainingen heb ik nog nooit meegemaakt", klinkt het.

   

  "Net als de andere nieuwkomers ben ik wel heel goed ontvangen. De andere jongens helpen om je op je gemak te laten voelen. Dat is supergoed meegevallen. Ik krijg ook veel tips van spelers die ook op het middenveld spelen, zoals bijvoorbeeld Axel Witsel."

   

  Hoopt Verstraete tegen IJsland opnieuw op speelminuten? "Ik ben hier toegekomen zonder verwachtingen en ik laat alles op mij afkomen. We zien wel tegen IJsland. We mogen hen zeker niet onderschatten, ondanks die 6-0-nederlaag in Zwitserland."

  Trossard zingt "Ain't no mountain high enough"

  Van de 4 nieuwkomers bij de Rode Duivels was Leandro Trossard de enige die geen minuten kreeg tegen Schotland. "Je wilt natuurlijk altijd minuutjes maken, maar het deed geen pijn. Ik ben al blij dat ik op dit niveau mag meetrainen. Wat de toekomst brengt, zien we wel", zegt de speler van RC Genk.

   

  "Elke speler bij de nationale ploeg speelt bij een grote club in een grote competitie. Op mijn positie staan ook niet de minsten, dus ik ben realistisch. Ik moet nog stappen zetten om een volwaardige speler te worden."

   

  "Het is aan mij om te tonen dat ik erbij kan horen. Daarvoor moet ik in Genk blijven presteren op dit niveau, of misschien nog wel beter. Ik wil er alles aan doen om het de bondscoach moeilijk te maken."

   

  Net als elke nieuwkomer bij de nationale ploeg moest ook Trossard een liedje zingen. Hij koos voor "Ain't no mountain high enough" van Marvin Gaye. Een knipoog naar zijn ambitie? "Ik wilde gewoon van het cliché af om altijd in het Nederlands te zingen", lacht hij. "Het is goed meegevallen."