• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sutter: "Spelen voor Cercle Brugge of Roeselare spreekt me aan"

  Tom De Sutter in zijn padelclub in Brugge.

  Tom De Sutter wil snel weer van de padelbaan naar het voetbalveld.

  Tom De Sutter (33) is momenteel werkloos als voetballer na zijn gedwongen vertrek bij Lokeren. De aanvaller wil wel zo snel mogelijk weer aan de bak. "Ik wil met een goed gevoel afscheid nemen van het voetbal", vertelt hij aan Sporza. "Ik wil het ongelijk van Lokeren bewijzen."

  Het leven van Tom De Sutter staat momenteel vooral in het teken van zijn gezin en van de padelclub in Brugge waarvan hij eigenaar is. "Maar ik wacht op een volgende uitdaging als voetballer. Ik probeer scherp te zijn door te lopen en padel te spelen. Ik ben nog even fit als 3 à 4 jaar geleden", klinkt het.

   

  Cercle Brugge en Roeselare hebben al hun interesse laten blijken. "We zullen wel zien wat daar uitkomt. Ik denk dat zij nog even afwachten. Mij spreekt het wel aan. Cercle is op 300 meter van mijn deur en ook Roeselare heeft ambitie, ondanks een mindere start."

   

  "De zin om te voetballen is nog heel erg aanwezig. Ik heb goesting om nog 2 jaar te vlammen. Met blessures weet je natuurlijk nooit, maar fysiek en mentaal ben ik er klaar voor. Ik wil op de juiste manier en met een goed gevoel afscheid nemen van het voetbal, niet op deze manier. Ik ben klaar om het ongelijk van Lokeren te bewijzen."

  "Afscheid bij Lokeren zat er al even aan te komen"

  Tom De Sutter zit zonder werk sinds zijn contract bij Lokeren op de laatste dag van de transfermarkt verbroken werd. "Het was geen mooi afscheid, maar het zat er wel al enkele maanden aan te komen", weet hij.

   

  "Ergens was ik wel opgelucht, want ik zou toch geen kansen meer krijgen. De trainer was geen fan van mij. Dat kan. Iedereen heeft zijn eigen visie. En de voorzitter was zeker geen fan van mij. Dan is het beter om te vertrekken."

   

  "Het klopt dat het nog lang geduurd heeft, maar ik wachtte op een nieuwe uitdaging van een andere ploeg. Op de laatste dag van de transferperiode zijn we het dan eens geraakt om mijn contract te verbreken."

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht

  "Het gaat al 3 à 4 jaar niet goed bij Lokeren"

  Lokeren-preses Roger Lambrecht nam Tom De Sutter meermaals openlijk op de korrel. "Hij mag zijn mening hebben. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen en getraind en gewerkt om mijn boterham te verdienen", vindt de aanvaller.

   

  "Dat ik weinig zou hebben bijgebracht? In mijn eerste jaar bij Lokeren heb ik nog 10 goals gemaakt. Nadien is Peter Maes gekomen en die predikt een ander soort voetbal. Daardoor kwam ik minder aan de bak en dan scoor je minder."

   

  "Ik denk dat Roger Lambrecht mischien over het algemeen wat meer verwacht had van Lokeren. Het gaat al 3 à 4 jaar niet goed bij Lokeren. Van bovenuit zit het niet goed bij die club. Een overname en een andere structuur zouden goed zijn. Er zijn veel mogelijkheden in Lokeren die niet benut worden."