• home
 • video
 • pas verschenen

  "Union-hulpcoach gaf Fred Vanderbiest een elleboogstoot"

  Het ging er op het veld al hevig aan toe.

  Na Union-KV Mechelen is een woordenwisseling tussen beide hulptrainers in de catacomben danig uit de hand gelopen. Fred Vanderbiest werd in een heftige discussie op een elleboogstoot getrakteerd, meldt KV Mechelen. In een verklaring zegt Union dat Vanderbiest racistische uitlatingen deed.

  Het journaal 13u met o.a. tumult tijdens Union-KVM

  De poppetjes gingen al op het veld aan het dansen toen de spelers elkaar na enkele vuile overtredingen in de haren vlogen. Mechelaar Bijker en Unionist Tabekou kregen een rode kaart.

   

  Ook bij enkele leden van beide omkaderingen kookten de potjes over. Scheidsrechter Vanbecelaere stuurde beide hulptrainers weg, maar de discussie ging voort in de catacomben.

   

  Volgens KV Mechelen kreeg de Mechelse assistent-coach Fred Vanderbiest een elleboogstoot van zijn Union-collega, waarna Vanderbiest 7 hechtingen moest krijgen.

   

  "Wat daar gebeurd is, is een pure schande", zegt KV-trainer Wouter Vrancken. "Dit heb ik nooit meegemaakt, ook niet in de lagere afdelingen. Als die assistent van Union (Abder Ramdane, red) ooit nog op een wedstrijdblad mag staan, dan begrijp ik het niet meer."

  Union: "Gepaste conclusies na intern onderzoek"

  Philippe Bormans, de CEO van Union, gaf kort toelichting bij Sporza. Hij heeft niet gezien wat er precies gebeurd is, maar keurde elke vorm van geweld resoluut af.

   

  "Iedereen bij Union heeft een voorbeeldfunctie, zowel op als naast het veld. Het kan niet dat een match ontsierd wordt door zo'n incident en al zeker niet door mensen van de staf", zegt Bormans.

   

  "We keuren dit gedrag volledig af. Geweld kan nooit een oplossing zijn. Union wil niet met geweld geassocieerd worden. We zullen onderzoeken wat er precies gebeurd is. Laat ons dit eerst intern bekijken en dan zullen we de gepaste conclusies trekken."

   

  Die conclusies heeft Union snel getrokken. "De heer Vanderbiest heeft onze assistent-coach herhaaldelijk racistisch beledigd. Die heeft gereageerd waarna Vanderbiest gewond raakte. Onze club tolereert geen enkele vorm van fysiek geweld. Op dezelfde manier zijn de racistische uitspraken van Vanderbiest onvoorstelbaar. Union zou het op prijs stellen dat KV Mechelen de racistische uitlatingen van een staflid openbaar zou veroordelen."

   

  Ter info: de wedstrijd eindigde op 2-2. In de slotseconden viel de gelijkmaker van KV Mechelen.