• home
 • video
 • pas verschenen

  Monami: "De beslissingen van de scheidsrechter waren correct"

  Serena Williams.

  Het werd een zeer bewogen finale.

  Serena Williams (36) heeft naast een 24e grandslamtitel gegrepen na een tumultueuze finale in New York. Williams ging zwaar in de clinch met de stoelscheidsrechter. Ex-tennisster en ex-Fed Cup-coach Dominique Monami: "Serena is een dramaqueen, hé."

  "Je krijgt niet zomaar een waarschuwing voor coaching"

  Serena Williams ging gisteren helemaal door het lint. Ze kreeg een waarschuwing voor coaching, sloeg haar racket stuk en reed zich uiteindelijk helemaal vast in een discussie met de stoelscheidsrechter. Williams verloor een spelletje en zag Osaka de US Open-titel opeisen.

   

  "De beslissingen van de stoelscheidsrechter waren helemaal correct", analyseerde Dominique Monami bij Radio 1 het stukje theater. "Je krijgt niet zomaar een waarschuwing voor coaching als er niet al iets gebeurd is. De coach had waarschijnlijk al een paar keer een teken gedaan en dan volgt de beslissing van de scheidsrechter."

   

  "Natuurlijk komen dan frustraties bij Serena, maar de scheidsrechter wist heel goed dat er gecoacht werd en waarschijnlijk heeft hij een beetje gewacht voor die waarschuwing. En toen begon het... Serena is een dramaqueen, hé. Het is haar stadion, het is in New York en dan maakt ze nog meer drama."

  "Osaka bleef heel rustig in die omstandigheden"

  "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met Serena in New York", gaat Monami verder. "In 2009 beledigde ze een lijnrechter in haar match tegen Kim Clijsters. Serena heeft veel temperament en ze verliest niet graag."

   

  "Anderzijds had je gisteren ook een heel sterke Osaka. Zij is een beetje een versie van Serena, met dezelfde stijl. Chapeau voor haar, want ze is nog maar 20 jaar en ze bleef heel rustig in die omstandigheden. Het was ook niet gemakkelijk voor haar om dit mee te maken."

  "Vrouwentennis? Het niveau is momenteel redelijk zwak"

  De finale was dan wel een flinke afknapper, Serena Williams - 36 jaar en intussen mama - stond toch weer in de finale. "Ik heb heel veel bewondering voor haar carrière en palmares, maar dit zegt ook veel over het huidige vrouwentennis", zegt Dominique Monami.

   

  "Het zou eigenlijk niet mogen. Serena is ook niet de jongste. Maar het niveau is momenteel redelijk zwak als je het vergelijkt met een aantal jaren geleden. Je hebt heel weinig regelmaat aan de top. Ze kunnen hun beste niveau niet houden gedurende het ganse seizoen."