• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse wordt wereldkampioene MTB, Michiels is mooi 11e

  Githa Michiels

  Githa Michiels (foto: Marc Bluys - offroadbiking.eu)

  Kate Courtney heeft in Lenzerheide (Zwi) de wereldtitel veroverd in de cross country bij de dames. De Amerikaanse ging in een prangend slot over de Deense Annika Langvad. Githa Michiels eindigde heel verdienstelijk 11e.

  Ruim verslag van het WK mountainbike bij de vrouwen

  Annika Langvad kon een schitterende race net niet bekronen met een gouden medaille. De Deense wereldkampioene van 2016 deelde rondenlang de lakens uit, maar zag Kate Courtney gaandeweg wat dichterbij sluipen.

   

  In het tweede deel van de wedstrijd haakte Courtney haar karretje vast aan dat van Langvad. Pikant detail: de twee zijn ploegmates bij Specialized. Maar Langvad was ijzersterk en schudde Courtney opnieuw van zich af. Tot de Deense onder druk een foutje maakte op een technisch moeilijk stuk.

   

  Langvad verloor kostbare tijd en ditmaal ging Courtney erop en erover. De eerstejaarsprof van amper 22 jaar snelde resoluut naar het goud. Het was 17 jaar geleden dat een Amerikaanse vrouw het WK nog eens gewonnen had.

   

  Githa Michiels wist zich net niet in de top 10 te nestelen. Onze landgenote was op het EK vorige maand nog goed voor een bronzen medaille en droomde in Lenzerheide stiekem van een top 10-plaats. Dat zat er net niet in, maar Michiels eindigde wel zeer verdienstelijk als 11e.

   

  Nog goed om te weten: Jolanda Neff, titelverdedigster en topfavoriete, gaf niet thuis. De Zwitserse maakte een slechte start en haalde het podium niet.

  Uitslag:
  1. Kate Courtney (VS) in 1u34'55"
  2. Annika Langvad (Den) op 47"
  3. Emily Batty (Can) - 1'58"
  4. Jolanda Neff (Zwi) - 2'13"
  5. Maja Wloszczowska (Pol) - 3'15"
  11. Githa Michiels - 4'52"

  Tweets: