• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers en Buys zwemmen naar brons op WB-manche in Kazan

  Pieter Timmers (archief) mocht het podium op in Kazan.

  Pieter Timmers heeft op de WB-manche zwemmen in Kazan (Rusland) de bronzen medaille weggekaapt op de 100 meter vrije slag. Ook Kimberly Buys haalde het podium in Rusland, op de 50 meter vlinderslag.

  Pieter Timmers maakt in Kazan zijn competitieve comeback nadat een hersenvliesontsteking hem had weggehouden van het EK zwemmen in Glasgow. En de beste Belgische zwemmer lijkt de goeie vorm al beet te hebben.

   

  Op de 100 meter vrije slag mocht hij het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Timmers tikte aan na 49"22. De zege was voor de Rus Vladimir Morozov (48"26) voor de Amerikaan Blake Pieroni (48"30).

  Podium 100 meter vrije slag

  1. Vladimir Morozov (Rus) - 48"26
  2. Blake Pieroni (VS) - 48"30
  3. Pieter Timmers - 49"22

  Buys verovert net als op EK brons

  Kimberly Buys heeft het brons weggekaapt op de 50 meter vlinderslag. Dat deed ze eerder deze zomer ook op het EK in Glasgow. Met een tijd van 26"11 moest Buys enkel de Zweedse Sarah Sjöström en Ranomi Kromowidjojo laten voorgaan.

  Podium 50 meter vlinderslag

  1. Sarah Sjöström (Zwe) - 25"39
  2. Ranomi Kromowidjojo (Ned) - 26"09
  3. Kimberly Buys - 26"11

  Een tevreden coach in Kazan