• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sky viert weer in Groot-Brittannië, nu met Stannard

  Ian Stannard komt solo over de finish.

  Ian Stannard heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Brit van Sky was de sterkste van de vluchters en kwam solo over de finish. Julian Alaphilippe begint morgen als leider aan de slotrit.

  Ian Stannard maakte deel uit van de 5 vluchters die kort na de start wegreden uit het peloton. Dat peloton liet begaan en zo mochten de vluchters onder elkaar uitmaken wie met de bloemen naar huis mocht.

   

  Stannard en Nils Politt waren de sterksten vooraan en op een hellende strook ging Stannard solo. Kilometerslang bleef Politt op enkele seconden hangen, maar finaal gaf hij zich gewonnen. Zo mocht Stannard, twee keer winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, zijn zevende profzege opschrijven. Gisteren bezorgde Poels Team Sky de ritzege.

   

  De leiderstrui van Julian Alaphilippe kwam vandaag niet in gevaar. De Fransman van Quick Step-Floors lijkt zeker van de eindzege in Groot-Brittannië, want morgen eindigt de rittenkoers met een criterium in de straten van Londen.

  Uitslag rit 7

  1. Ian Stannard (GBr) - 216km in 4u56'27"
  2. Nils Politt (Dui- op 59"
  3. Giovanni Carboni (Ita) - 3'09"
  4. Mark McNally (GBr) - 3'54"
  5. Emils Liepins (Let) - 4'04"
  6. Patrick Bevin (NZe) - z.t.
  7. Ethan Hayter (GBr)
  8. Paolo Simion (Ita)
  9. Andy Tennant (GBr)
  10. Nils Eekhoff (Ned)

   

  Stand na rit 7

  1. Julian Alaphilippe (Fra) in 24u47'25"
  2. Wout Poels (Ned) op 17"
  3. Primoz Roglic (Svn) - 33"
  4. Patrick Bevin (NZe) - 46"
  5. Bob Jungels (Lux) - 51"
  6. Jasha Sütterlin (Dui) - 58"
  7. Neilson Powless (VS) - 1'10"
  8. Dimitri Strachov (Rus) - 1'24"
  9. Chris Hamilton (Aus) - 1'28"
  10. Pascal Eenkhoorn (Ned) - 1'35"