• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Het WK was maar een tussenstap voor deze groep"

  Vincent Kompany speelde in de eerste helft.

  Vincent Kompany speelde in de eerste helft.

  De Rode Duivels hebben Schotland vrijdagavond met 0-4 weggekegeld. Vincent Kompany en Thibaut Courtois waren achteraf zeer te spreken over het Belgische optreden in Hampden Park.

  "Veilige trip, iedereen"

  Kompany: "Nooit makkelijk"

  "Makkelijk mag je een overwinning nooit noemen", zegt Vincent Kompany. "Dit Schotland is een team dat onlangs nog gelijkspeelde tegen Engeland. Dat we hier met 0-4 winnen, is gewoon een teken dat we goed gespeeld hebben."

   

  "In de eerste helft hadden we balbezit en controleerden we de tegenaanvallen. De 0-1 was een kwestie van tijd. Ik vond ons goed druk zetten en na de rust hebben we nog 3 keer gescoord. We hebben de wedstrijd echt goed uitgespeeld."

   

  Met Timothy Castagne, Birger Verstraete en Hans Vanaken kregen drie spelers hun eerste speelminuten bij de nationale ploeg. Wat vindt Kompany van hun debuut?

   

  "Heel goed. Heel goed. Hun inbreng heeft niet veel veranderd aan ons systeem. Ik had het gevoel dat de nieuwe jongens wisten waar ze moesten lopen. Ik zag doorsteekpassjes van Hans Vanaken, dat was kwaliteit. Ik zag ook goeie loopacties van Castagne, enzovoort. Proficiat aan die jongens, ze zijn goed begonnen."

   

  Na het WK 2018 wenkt nu de Nations League. Dinsdag wacht IJsland. Kompany: "Het WK was maar een tussenstap voor de groep. We hebben echt de indruk dat we een sterke ploeg vormen en op onze top zijn, maar we moeten ons wel elke dag de vraag stellen of we ons niveau willen behouden. Nu begint de Nations League. Er is een trofee mee gemoeid en die wil ik winnen."

  "Goed voor toekomst van de Rode Duivels"

  Thibaut Courtois kon zich helemaal vinden in de woorden van Kompany.

   

  "Het was een vrij goeie match. De Schotten zetten af en toe hoog druk en vielen tegelijk geregeld terug met 10 man. Ik vind dat wij heel snel druk gezet hebben en daaruit hebben we een paar keer kunnen scoren. Dat is heel positief", zegt Courtois.

   

  "We hebben in het algemeen goed gespeeld en daardoor hebben we het onszelf makkelijk gemaakt."

   

  "De nieuwe jongens hebben het goed gedaan. Castagne stond goed op rechts, aanvallend ook. Hans Vanaken is goed ingevallen met goeie steekpassen en controles. Het is fijn dat die jongens hun kans gekregen hebben. Dit is alleen maar goed voor de toekomst van de Rode Duivels."