• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Johnson herstelt van kleine beroerte: "Ben weer thuis"

  Op de Spelen van 1996 liep Michael Johnson een verbluffend wereldrecord op de 200 meter.

  Op de Spelen van 1996 liep Michael Johnson een verbluffend wereldrecord op de 200 meter.

  Voormalig atleet Michael Johnson is vorige week het slachtoffer geworden van een kleine beroerte. De Amerikaan laat op Twitter wel weten dat hij intussen weer aan de betere hand is.

  "Ik ben vorige week getroffen door een kortstondige ischemische aanval, oftewel een kleine beroerte", schrijft de 50-jarige Amerikaan. "Het goede nieuws is dat ik weer thuis ben bij mijn familie. Ik heb geen hartproblemen en ik heb al grote stappen gemaakt op weg naar een volledig herstel."

   

  "Dit kan blijkbaar iedereen overkomen, ook een voormalige snelste man ter wereld. Ik ben natuurlijk vertrouwd met een strak trainingsschema en ik heb me er al ingegooid met mijn gekende focus en vastberadenheid."

   

  "In zo'n situatie helpt het qua ingesteldheid natuurlijk dat je een ex-atleet bent, maar het herinnert je ook aan het feit dat je jezelf goed moet verzorgen. Ik bedankt iedereen voor de woorden van steun."

   

  Michael Johnson, die 8 gouden WK-medailles in zijn trofeeënkast heeft, schreef in 1996 geschiedenis op de Olympische Spelen door als eerste atleet zowel de 200 meter als de 400 meter te winnen op dezelfde Spelen.

   

  Vier jaar later in Sydney pakte hij op de 400 meter opnieuw olympisch goud. Zijn wereldrecord op die afstand (43"18, gelopen in 1999 in Sevilla) werd pas 2 jaar geleden verbroken door de Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk (43"03).