• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcel Kittel zet punt achter pechjaar 2018

  Marcel Kittel kon dit jaar enkel winnen in de Tirreno.

  Marcel Kittel heeft beslist om een punt te zetten achter zijn seizoen. De Duitse sprinter van Katjoesja voelt zich niet goed en wil zijn lichaam rust gunnen.

  Marcel Kittel gaf in augustus op in de Ronde van Duitsland en moest ook verstek laten gaan voor de Ronde van Groot-Brittannië. Nu laat hij op Facebook weten dat hij dit jaar niet meer in actie komt.

   

  "Ik voel me slecht op mijn fiets en de oorzaken zijn niet zo makkelijk te benoemen", zegt Kittel. "Het gaat gelukkig niet om een virus, maar mijn lichaam heeft wel rust nodig. Ik ga het enkele weken rustig aan doen en kruip dan weer de fiets op."

   

  Kittel beleeft geen al te best jaar in zijn eerste seizoen voor Katjoesja. De Duitse sprinter kon enkel winnen in Tirreno-Adriatico (2 ritzeges) en moest opgeven in de Tour de France. Hij kreeg dit jaar ook van binnen zijn ploeg veel kritiek.