• home
 • video
 • pas verschenen

  Hallucinante taferelen in Gambia, Algerije weigert even te spelen

  Supporters klauteren omlaag om aan de massa te ontsnappen.

  Supporters klauteren omlaag om aan de massa te ontsnappen.

  De aftrap van de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup tussen het Gambia van de Belgische bondscoach Tom Saintfiet en Algerije is met 1,5u uitgesteld. De Algerijnen weigerden aanvankelijk te spelen omdat ze vreesden voor de veiligheid in het stadion. 

  Het Independence Stadium in Bakau biedt plaats aan zo'n 30.000 toeschouwers, maar voor de wedstrijd tegen Algerije daagden veel meer supporters op. Die klommen zelfs tot in de lichtmasten om de match te kunnen zien.

   

  De tribunes puilden uit en honderden supporters klauterden naar de rand van het veld om aan de massa te ontsnappen. De Algerijnse bondsvoorzitter weigerde aanvankelijk te spelen uit vrees voor de veiligheid, maar na druk overleg werd besloten om toch af te trappen. De wedstrijd eindigde op 1-1.