• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus: "Zulke cols zijn voor wegwielrennen toch op het randje"

  Laurens De Plus

  Laurens De Plus: "De vermoeidheid begint te wegen"

  Voor de tweede dag op een rij kregen de renners in de Vuelta een genadeloze slotklim voor de kiezen. Laurens De Plus vroeg zich na afloop van de 14e rit af of dit wel thuishoort in het wegwielrennen.

  De finish van de 14e etappe in de Vuelta lag op de top van Les Praeres de Nava, een veredeld geitenpad met een gemiddelde hellingsgraad van 13,6% en een piek van liefst 23%. "Het was echt ongelooflijk zwaar. Net als gisteren ben ik met een mountainbikeverzetje naar boven gereden", vertelt Laurens De Plus aan Sporza.

   

  "Zelfs in de grupetto is zo'n klim nog altijd moordend. Je kunt niet traag rijden, want dan val je gewoon om. Misschien is het spectaculair om te zien, maar voor wegwielrennen vind ik dit toch echt wel op het randje."

   

  "De beklimming van vandaag staat samen met de slotklim van gisteren in mijn top 3 van zwaarste beklimmingen, samen met de Muro de Sormano. Dus zijn er in 2 dagen tijd 2 nieuwe beklimmingen in mijn top 3 gekomen."

   

  "Na 2 weken begint de vermoeidheid toch wel te wegen. Ik voelde vandaag dat ik wat gas moet terugnemen, anders ga ik uitgewrongen uit de Vuelta komen en dat is niet de bedoeling. Volgende week wil ik er nog een ritje uitpikken en in de tijdrit ga ik nog eens kijken hoe ver ik sta in de voorbereiding op het WK."

  Ook gisteren ging Laurens De Plus al diep.

  Ook gisteren ging Laurens De Plus al diep.