• home
 • video
 • pas verschenen

  Ann Wauters optimistisch: "Voel dat ik klaar zal zijn voor WK"

  Ann Wauters wordt klaargestoomd voor het WK.

  Ann Wauters wordt klaargestoomd voor het WK.

  De Belgian Cats kennen geen vlekkeloze aanloop naar het WK, met de blessures van de "twin towers" Emma Meesseman en Ann Wauters. Maar het lijkt erop dat het koningskoppel toch fit zal zijn voor het WK, dat over 2 weken begint.

  "Echt gevoel dat ik op terrein zal staan"

  Ann Wauters (37) ligt al enkele maanden in de lappenmand met een knieletsel. "Het gaat iets beter nu. Ik ben redelijk positief. Ik denk dat ik het WK kan halen, al zal dat natuurlijk niet in ideale omstandigheden zijn", vertelt Wauters aan Sporza.

   

  "Toch heb ik voor het eerst in lange tijd het gevoel dat mijn knie een beetje onder controle is. Iedereen doet er alles aan om mij speelklaar te krijgen. Ik kan maar beperkt meetrainen met de groep. Daar moet heel de ploeg wel voor openstaan, zowel de coach als de speelsters."

   

  "Ik heb sinds deze week echt het gevoel dat ik tijdens het WK op het terrein zal kunnen staan. Het is de bedoeling om volgend weekend al wat minuten te spelen tegen Argentinië om eens te zien hoe ik daarop reageer, want een wedstrijd is toch heel anders dan een training."

  Wauters: "Zal misschien wel lukken om speelklaar te zijn"

  Wauters: "Meesseman zal er staan op WK"

  Bovenop de blessure van Ann Wauters zagen de Belgian Cats vorige week ook nog Emma Meesseman uitvallen met een enkelblessure. "Dat was wel paniek, want Emma is volgens mij nog nooit geblesseerd geweest," vertelt Wauters.

   

  "Gelukkig hebben we snel gezien dat het niet zo erg was en dat haar WK niet in gevaar is. Ze wordt heel goed verzorgd en ze wil natuurlijk zo snel mogelijk weer op het veld staan. Ik verwacht dat ze er zal staan op het WK."

  Meesseman: "Heb er een goed oog in dat ik alle matchen zal kunnen spelen op het WK"

  Bondscoach: "Team is sterker geworden"

  Ook bondscoach Philip Mestdagh is optimistisch over de WK-kansen van Ann Wauters en Emma Meesseman. "We bekijken hun situatie dag per dag", klinkt het. "Het is top hoe Emma al geëvolueerd is en ik denk dat ze klaar zal zijn voor de openingsmatch tegen Puerto Rico. De oefenmatchen van volgend weekend tegen Argentinië komen veel te vroeg voor haar. We gaan geen onnodige risico's nemen."

   

  "Voor Ann ligt de situatie iets anders. Ze staat te popelen om te kunnen deelnemen. Ze is misschien al inzetbaar voor de laatste voorbereidingsmatch."

   

  Mestdagh ziet ook wel een positieve kant aan de onbeschikbaarheid van Meesseman en Wauters. "Zonder hen was het aan de andere speelsters om een extra inspanning te doen. Die meisjes hebben dat heel goed opgenomen en dat was ook een doelstelling. Als zij een stap vooruit kunnen zetten, wordt het team alleen maar sterker."

  Belgian Cats

  Philip Mestdagh zet de lijnen uit bij de Belgian Cats.