• home
 • video
 • pas verschenen

  Shirts Duivels zijn hot: "Wie meer shirts verkoopt, verdient niet meer"

  De rug van Eden Hazard.

  Ook het truitje van Eden Hazard is erg populair.

  De Rode Duivels zijn na hun 3e plaats op het WK misschien wel populairder dan ooit. De truitjes van de nationale ploeg gaan alleszins vlot over de toonbank, ook in het buitenland. "Dat is een goede zaak voor Adidas, maar ook voor de KBVB", vertelt woordvoerder Pierre Cornez.

  De Belgische voetbalploeg is populair in binnen- en buitenland. Volgens cijfers van Adidas die Het Nieuwsblad kon inkijken wordt 50 procent van de truitjes in het buitenland verkocht, vooral in Azië en Engeland.

   

  "Dat doet deugd', vertelt KBVB-woordvoerder Cornez. "Ze hebben bijzonder goed gepresteerd op het WK in Rusland en er is veel enthousiasme rond de ploeg."


  Wie wordt er beter van die truitjesverkoop? "Dat is natuurlijk een goede zaak voor sponsor Adidas, maar er is ook een percentage voor de KBVB. Dat geld investeren wij opnieuw in het Belgische voetbal. Dus dit is een positief verhaal."

   

  Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku zouden de meeste truitjes verkopen. Heeft dat een invloed op het geld dat de individuele spelers verdienen? "Neen, dat speelt geen enkele rol. De ploeg is belangrijker dan individuele spelers. Dat is ook zo met de truitjes. Wie meer verkoopt, verdient niet meer. Er is een collectieve overeenkomst."