• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers is 6e op 50m vrij in Kazan: "Echt heel goed gezien omstandigheden"

  Pieter Timmers

  Timmers maakt zijn rentree in Kazan.

  Pieter Timmers heeft beslag gelegd op de zesde plaats in de finale van de 50 meter vrije slag op de eerste wereldbekermanche van het seizoen in het Russische Kazan. Kimberley Buys greep naast een finaleticket voor de 50 meter vrij.

  Vooraleer hij vanochtend voor de reeksen het bad indook, liet Timmers nog weten dat hij na zijn hersenvliesontsteking niets groots verwachtte in Kazan. Hij voelde zich naar eigen zeggen nog niet 100% fit. De vice-olympische kampioen op de 100 meter sukkelde in de aanloop ook nog met griep.

   

  Toch haalde onze landgenoot de finale van de 50 meter vrije slag. In reeks 2 zwom hij naar de 2e plek in 22"67. Dat was de zesde tijd van alle deelnemers en die plaats bezette hij ook in de finale. Hij ging toen nog 2 tienden sneller: 22"48. De Rus Vladimir Morozov was zowel in de reeksen als in de finale de snelste met respectievelijk  21"93 en 21"49. Het PR van Timmers is 22"22.

   

  Pieter Timmers was heel tevreden: "De finale ging goed. Ook de tijd is eigenlijk echt heel goed gezien de omstandigheden en de meningitis vorige maand en buikgriep deze week. Van dat laatste had ik niet veel last meer, al heeft het uiteraard zijn impact gehad. Bottom line: Ik voel me beter en beter. Ik ben zeer blij met vandaag."

   

  Bij de vrouwen kon Kimberley Buys zich niet plaatsen voor de finale. Ze eindigde als vijfde in haar reeks en strandt met een elfde plek uit alle deelneemsters in de halve finales. 

   

  Zaterdag komt Timmers in actie in de 100m vrij. Buys zwemt dan de 50m vlinder. Zondag starten Timmers en Buys in respectievelijk de 50m en 100m vlinder.

  "Enthousiast om opnieuw te kunnen zwemmen"

  "Vooraf wist ik niet goed wat ik kon verwachten", vertelde Timmers na zijn reeks aan Sporza. "Deze ochtend zwom ik een goede tijd, 4 tienden boven mijn persoonlijk record, dus ik kan niet klagen. Maar de voorbije weken waren best zwaar en was ik heel vermoeid. Dat zal de komende wedstrijden zeker nog terugkomen."

   

  Het EK moest Timmers net aan zich voorbij laten gaan door een hersenvliesontsteking. "Dat was een grote klap, maar ik heb de knop snel omgedraaid. Je kan nooit in het verleden blijven hangen, je moet vooruit kijken. Ik ben enthousiast dat ik opnieuw kan zwemmen hier. Ik verwacht geen toptijden, maar wie weet kan ik nog wel enkele mooie races neerzetten."

   

  Veel hoge verwachtingen voor dit seizoen lijken er niet meer te zijn. "Dit seizoen is niet meer zo belangrijk. Na de komende wereldbekermanches neem ik even vakantie en nadien zal ik weer opbouwen naar volgend seizoen. Daar zal mijn volgende piek liggen, op het WK langebaan", besluit Timmers.