• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiger Woods beleeft weer hoogdagen in Philadelphia met een rondje 62

  Tiger Woods

  Tiger Woods is weer helemaal in vorm.

  Tiger Woods heeft op het BMW-Championship in Philadelphia zijn wildcard voor de Ryder Cup meer dan gerechtvaardigd. De Amerikaan sloot de eerste ronde af met een indrukwekkende 62 (-8). Met zijn beste score op één dag in meer dan vijf jaar, lijkt hij opnieuw zijn hoogdagen van weleer te beleven.

  De 42-jarige voormalige nummer één van de wereld zette een knappe reeks neer. Hij begon zijn dag uitstekend met een indrukwekkende eerste helft van 29 punten.  Woods, die het toernooi won in 2007 en 2009, putte zeven birdies en een eagle weg. Een keer ging hij in de fout met een bogey. 

   

  Na de eerste ronde moet hij de leidersplaats wel delen met de Noord-Ierse Rory McIlroy, die ook uitstekend begon. De Amerikaan Xander Schauffele staat net achter het tweetal (63). 

   

  "Ik maakte een paar mooie putts op de eerste holes, wat me goed heeft gelanceerd", zei Woods. "Het was een goede dag, maar ik ben wel een beetje vermoeid door deze vochtige hitte. Daardoor heb ik minder kracht en uithoudingsvermogen."

  Een indrukwekkende prestatie van Woods