• home
 • video
 • pas verschenen

  Sané verlaat Duitse selectie: "Om persoonlijke redenen"

  " "

  Leroy Sané speelde gisteren nog enkele minuten mee tegen Frankrijk.

  Leroy Sané heeft vandaag de selectie van de Mannschaft verlaten na een onderhoud met bondscoach Joachim Löw. De Duitse bond roept "persoonlijke redenen" in, zonder daar dieper op in te gaan. Sané mocht van Löw niet mee naar het WK, gisteren viel hij op het einde in tegen Frankrijk.

  Sané is al enkele maanden een topic in het Duitse voetbal. De 22-jarige flankaanvaller van Manchester City werd thuisgelaten van de Wereldbeker, tot onbegrip van velen. Hij had immers een groot aandeel in de titel van City in Engeland.

   

  Löw riep hem op voor de wedstrijden tegen Frankrijk (Nations League) en Peru (vriendschappelijk). Bij de 0-0 gisteren tegen de wereldkampioen in München mocht hij 7 minuten voor het einde invallen. 

   

  Voor de oefenmatch tegen Peru van zondag haakt Sané nu af.  "Na een onderhoud met bondscoach Joachim Löw heeft Sané het teamhotel in München om persoonlijke redenen verlaten. Hij is niet beschikbaar voor Duitsland-Peru", luidt het korte statement van de DFB.

   

  De fans van de Mannschaft denken er het hunne van. Sommigen menen dat de harde woorden van Toni Kroos er voor iets tussen zitten. De middenvelder loofde én bekritiseerde eerder deze week het gedrag van Sané: "Hij geeft je soms het gevoel dat het hem niet uitmaakt of we winnen of verliezen." Anderen weten dat zijn partner hoogzwanger is en dat dat de reden zou zijn.