• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland voorlaatste horde voor Red Flames richting WK: "Kansen zijn 50-50"

  De Red Flames vieren.

  De Red Flames wonnen met 2-1 van Italië en maken daardoor nog kans op het WK.

  De Red Flames spelen in de halve finales van de play-offs voor het WK vrouwenvoetbal tegen Zwitserland. Als de Flames de dubbele confrontatie met de Zwitserse vrouwen winnen, strijden ze tegen Europees kampioen Nederland of Denemarken voor het laatste Europese WK-ticket.

  Heruitgave EK-finale ander halve finale

  De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg won dinsdag met 2-1 van Italië. Met die zege verzekerde het team van bondscoach Ives Serneels zich van een plaats bij de beste vier tweedes.

   

  In Nyon (Zwitserland) is vandaag geloot voor de play-offs voor het WK. De Red Flames ontmoeten in de halve finales Zwitserland. Op 1 oktober spelen de Belgische vrouwen thuis, op 9 oktober staat de terugwedstrijd in Zwitserland op het programma.

   

  Als de Flames zich plaatsen voor de finale van de play-offs ontmoeten ze begin november de winnaar van de confrontatie tussen Europees kampioen Nederland en Denemarken. De winnaar van de finale gaat lopen met het laatste Europese WK-ticket.

   

  Nederland-Denemarken is een heruitgave van de EK-finale van vorig jaar. Toen wonnen de Nederlandse vrouwen met 4-2 in eigen land. Het WK vrouwenvoetbal vindt volgend jaar plaats in Frankrijk (7 juni - 7 juli 2019).

  Serneels: "Vorm van de dag zal belangrijk zijn"

  Bondscoach Ives Serneels is niet ontevreden met de loting. "Nederland heeft niet voor niets het EK gewonnen. Het is een heel goed team. Zwitserland is dan weer de nummer 6 van Europa. Heel veel maakt het dus niet echt uit. Als je naar het WK wil, moet je iedereen voorbij."

   

  "Zwitserland heeft heel wat ervaring in het team en de speelsters spelen op een hoog niveau. Ik ken de coach ook een beetje en zij heeft heel wat goede jongeren bij de ploeg gehaald. Ze hebben niet voor niets het vorige WK gehaald. Het is een team dat er staat, met sterke individuen die het verschil kunnen maken."

   

  Hebben de Flames een kans? "We moeten ons niet op voorhand verloren geven. De Zwitserse vrouwen hadden lang het maximum van de punten in hun poule. maar na een 1 op 6 moeten ook zij barrages spelen. Ik schat de kansen 50-50 in. De vorm van de dag zal heel belangrijk zijn."

   

  Dat de Belgische vrouwen eerst thuis spelen vindt Serneels geen nadeel. "We zitten met een aantal buitenlandse spelers. Met eerst een thuiswedstrijd op het programma kunnen we die wat rust geven of net een extra prikkel geven als ze niet veel gespeeld hebben."

  Zwitserland heeft niet voor niets het vorige WK gehaald. Het is een team dat er staat, met sterke individuen die het verschil kunnen maken.