• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Dat we een dagje ouder worden? Dat hoor ik niet graag"

  Dries Mertens op de persconferentie.

  "De nieuwkomers kunnen hier heel veel leren."

  De Rode Duivels spelen vanavond hun eerste wedstrijd na hun succesvolle WK. Ze oefenen in Schotland en Dries Mertens beseft dat de status van de nationale ploeg veranderd is. "Landen zullen ons willen kloppen, maar ze zullen ook een beetje bang zijn."

  "3e plaats was mooi, maar we hebben nog honger"

  Hoe is het gevoel voor deze 1e wedstrijd na het WK? "Ik heb er veel zin in", verzekerde Mertens. "Het was een lang seizoen vorig jaar in Italië en ook het WK kostte krachten. Het was zwaar om daarna weer te starten, maar nu heb ik het gevoel dat het helemaal weer begint."

   

  "De 3e plaats was heel mooi, maar veel spelers hier hebben toch nog honger. We willen nog stappen vooruitzetten. Dat begint tegen Schotland. Die eerste match is meteen belangrijk."

   

  "We beseffen dat we na die bronzen medaille een ploeg zijn waar iedereen tegen wil winnen, maar landen gaan ook een beetje bang zijn van de Rode Duivels. We hebben een nieuwe status. Schotland zal heel gemotiveerd zijn, maar dat zijn wij ook. Wij willen de Nations League echt winnen. Al begreep ik er eerst niet veel van."

   

  "Schotland speelt thuis en zal ons in het begin willen wegbluffen. We moeten het dus goed aanpakken. We zullen ons eigen spel spelen."

  "De nieuwkomers kunnen hier heel veel leren"

  Martinez haalde na het WK 4 nieuwe jongens bij de groep: Vanaken, Verstraete, Castagne en Trossard. Was er nood aan nieuw bloed? "Dat weet ik niet. Ik zou allezins niet te veel veranderen. Dat we een dagje ouder worden? Dat hoor ik niet graag. Maar het is waar, al worden we hier wel heel goed verzorgd."

   

  "Het is wel leuk om andere jongens te zien. En het is ook leuk voor hen. Zij kunnen hier heel veel leren. Je speelt met grote namen. Ze zijn heel gretig op training, dat is leuk. Normaal zijn wij wat rustiger in de duels, maar zij trekken hun voetje niet terug."

  "Mijn statuut bij Napoli is niet veranderd"

  Mertens werd ook gevraagd naar zijn start met Napoli. De Rode Duivel is in het nieuwe seizoen onder Ancelotti  eerder een invaller geworden. "Mijn statuut bij Napoli is niet veranderd. Ik ben na het WK later toegekomen, dat is altijd wat moeilijk. Ik was ook een beetje moe."

   

  "Het is de bedoeling dat ik er meer en meer in kom. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Ik ken hem nog niet zo goed, maar het is een vriendelijke man."