• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige Duitse Lippert steekt Lotto Belgium Tour op zak op Vesten

  Lippert zegeviert op De Vesten.

  Liane Lippert is een 20-jarige Duitse van Team Sunweb.

  Lotte Kopecky heeft haar leiderstrui in de Lotto Belgium Tour niet kunnen verdedigen in de koninginnenrit in en om Geraardsbergen. De Duitse youngster Lianne Lippert (Team Sunweb) zegevierde op de Vesten én pakte in één moeite ook de eindzege.

  De Ronde van België voor vrouwen is aan zijn 5e editie toe. Nog nooit kenden we een Belgische eindwinnares. Lotte Kopecky begon met een 10-tal seconden voorsprong aan de opdracht met start en aankomst op De Vesten.

   

  115 km en 3 beklimmingen van de Muur verder was het Lippert die iedereen te kijk zette. Anouska Koster, de Nederlandse laureate van 2017, probeerde het laken naar zich toe te trekken. Zij had 13 seconden in te halen op Kopecky. Maar Koster botste op de 20-jarige Duitse kampioene, die 3 tellen meer moest goedmaken.

   

  Lippert pakte de dubbelslag. Ze reed solo met 10 seconden voorsprong op de Française Aude Biannic over de streep. Bovendien waren er ook nog bonificaties te verdienen. In de eindstand gaat ze Biannic vooraf. Kopecky reed naar de 5e plaats en eindigde derde in de algemene stand.

  Klassementen:

  Uitslag rit 3:
  1. Liane Lippert (Dui), 115 km in 3u00'09"
  2. Aude Biannic (Fra) op 10"
  3. Emilia Fahlin (Zwe) - 37"
  4. Alison Jackson (Can) - 39"
  5. Lotte Kopecky - z.t.  
  6. Anouska Koster (Ned)

  7. Kaat Hannes - 44"

  Eindstand:
  1. Liane Lippert (Dui) in 8u54'08"
  2. Aude Biannic (Fra) op 9"
  3. Lotte Kopecky - 33" 
  4. Emilia Fahlin (Zwe) - 37'
  5. Anouska Koster (Ned) - 46"
  10. Kaat Hannes - 1'13"

  Tweets over de wedstrijd: