• home
 • video
 • pas verschenen

  Koen Naert verkozen tot Europese atleet van de maand augustus

  Koen Naert

  Naert werd Europees kampioen op de marathon.

  Marathonloper Koen Naert is bij een online stemming verkozen tot Europese atleet van de maand augustus. Dat heeft de Europese atletiekfederatie (EAA) bekendgemaakt. Naert won op de voorije Europese Kampioenschappen de gouden medaille op de marathon. 

  We krijgen nog steeds kippenvel als we eraan terugdenken. Vorige maand kroonde Koen Naert zich tot Europese kampioen op de marathon na een indrukwekkende solo. Met een tijd van 2u09'51" verbeterde hij niet enkel zijn persoonlijke record, maar ook het kampioenschapsrecord moest eraan geloven. Nu heeft onze landgenoot ook zijn tweede prijs te pakken, met zijn titel van Europese atleet van augustus.

   

  Bij de vrouwen werd de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi uitgeroepen tot Europese atlete van de maand. Ze verdedigde in Berlijn met succes haar Europese titel en won de Diamond League-finale in Zürich.

  De EAA maakte het nieuws bekend op Twitter

  Herbeleef de gouden marathon van Naert