Ga naar de inhoud

meest recent

      Italië maakt maar laat gelijk tegen Polen, Rusland wint in Turkije

       vr 7 september 2018 23:53
      " "
      Jorginho maakt gelijk vanaf de stip.

      De Nations League is aan zijn eerste speelronde toe in de verschillende Leagues. Italië-Polen was dé affiche van de avond in de topklasse. 

      UEFA Nations League
      Italië
      einde
      1-1
      Polen

      In League A heeft Italië bij het officiële debuut van bondscoach Roberto Mancini geen vliegende start genomen na het gemiste WK. Integendeel, de Italianen moesten knokken voor een punt. Zielinski, ploegmaat van Mertens bij Napoli, opende kort voor de rust de score na dom balverlies van Jorginho. Bij Polen debuteerde Jerzy Brzeczek trouwens ook als coach, nadat Adam Nawalka was opgeofferd vanwege een slecht WK.

       

      Italië toonde goeie wil, maar was weinig efficiënt. Balotelli was ook nergens. Na de rust werden de Italianen beloond voor hun passie en inzet. De inbreng van de jonge spits Chiesa (71e minuut) was beslissend. Hij speelde frivool en met drang naar voren. Zo dwong hij al na enkele minuten een penalty af, die Jorginho omzette en waarmee hij zijn fout goedmaakte.

       

      Maar de match toonde, van de aanval tot de verdediging, dat Mancini nog een boel werk heeft. Chiesa en een goed acterende Donnarumma waren een lichtpuntje.

      UEFA Nations League
      Turkije
      einde
      1-2
      Rusland

      In League B ging Rusland gewoon op zijn wolk van het WK voor eigen volk voort. Tsjeritsjev en Dzoeba, ook allebei trefzeker op de Wereldbeker, zorgden voor de 0-1 en de 1-2. Tussendoor kon Aziz Turkije maar even laten genieten van de gelijkmaker.