• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns strandt weer op ereplaats: "Het begint frustrerend te worden"

  " "

  Teuns en Majka samen op weg naar boven op La Camperona.

  De Belgen kleurden de 13e etappe in Spanje. Liefst 8 landgenoten waren mee in de grote kopgroep, 4 Belgen eindigden in de top 10. Dylan Teuns bleef "gefrustreerd" achter na zijn 3e plaats. Bjorg Lambrecht klom "op eigen tempo" naar de 4e plaats. Pieter Serry, 8e, "kreeg al telefoon van bondscoach".

  Voor de derde dag op een rij zat Teuns in de aanval van de dag. Dat leverde na een 5e en een 4e nu een 3e plaats op. Die 3e plek haalde hij ook al zondag in de rit naar La Covatilla. "Het begint frustrerend te worden", reageerde de Belg van BMC.

   

  "Gisteren was al super frustrerend. Vandaag was derde het hoogst haalbare, denk ik. Maar het is opnieuw een teleurstelling. Ik wil een etappezege."

   

  "Het was eigenlijk niet de bedoeling om mee te gaan vandaag. Maar bij zo'n chaotische start, met de ene na de andere aanval, kom je soms opeens in een goeie positie. Ik schoof zonder veel moeite mee met een groep van 5, 6 man en zo kwam ik in een kopgroep van 20. Ja, dan hield ik de benen ook niet stil. Ik deel mijn deel van het werk en was er nog bij op de slotklim."

   

  Hij leek samen met Majka om de zege te strijden, tot plots Oscar Rodriguez opdaagde op 1,1 km van de finish: "Ik ken die jongen helemaal niet. Het was een verrassing, toen hij bij ons kwam. Toen hij ons passeerde, zat er echt veel snee op. Het was indrukwekkend. Majka en ik hadden geen antwoord klaar." 

   

  Waar blijft Teuns de energie vandaan halen? "De benen en de vorm zijn goed. Maar ik denk dat ik nu een paar dagen ga proberen rustig te blijven, zodat mijn benen wat frisser worden om weer toe te slaan. Deze klim lag mij, maar als je voor de 3e keer op een rij meegaat, heb je niet meer die al te frisse benen."

   

   Zijn prestaties zijn een boost voor het WK in Innsbruck eind deze maand. "Natuurlijk. Dit is allemaal in voorbereiding van. Maar ik ben met de ambitie gestart om een rit te winnen en dat lukt maar niet."  

  " "

  Bjorg Lambrecht.

  Lambrecht (4e): "Normaal wordt zaterdag mijn laatste rit in Vuelta"

  Bjorg Lambrecht heeft al mooie dingen laten zien in deze Vuelta en was vandaag de beste na de 3 koplopers op amper 8 seconden van Teuns. "Dit had ik op voorhand niet meteen gedacht, omdat ik toch wat sukkel met mijn rug. Maar ik ben heel blij", zegt de 21-jarige Lotto-Soudal-renner.

   

  "Ik wist dat ik in het begin helemaal vooraan moest zitten om mee te zijn. Op de 1e klim zat Thomas (De Gendt) vol op kop en ik in 4e positie. Het scheurde achter ons en we zijn met zijn tweeën vol doorgereden. Het duurde tot de 2e groep kwam aansluiten tot we wat vrijheid kregen. Toen zijn we vol doorgegaan."

   

  Voor Lambrecht is het doel bereikt: "Ik ben blij dat ik nu een 2e keer in de top 10 kon rijden. Mijn Vuelta is meer dan geslaagd." Omdat hij nog zo jong is, zou hij er maandag op de 2e rustdag uitstappen. "Maar normaal wordt morgen mijn laatste rit hier. Ik probeer nog eens mee te gaan in de ontsnapping."

   

  Lambrecht bedankte nog teammaat Maxime Monfort: "Die zei me om niet vol aan te gaan vanaf de voet van de slotklim, maar op mijn eigen ritme te klimmen. Ik zag af, maar bleef goed vooruitgaan."

  " "

  Pieter Serry.

  Serry (8e): "Bondscoach heeft me gebeld, maar ik zeg niets"

  Pieter Serry laat in deze ronde ook zien dat hij goed bergop kan rijden. Hij finishte 8e op 1'21" van Rodriguez. "Het was heel, heel zwaar, vooral de laatste 2,5 kilometer. Voor mij was het eigenlijk veel te steil. Ik kende de slotklim van 2 jaar geleden. Ik was toen na een vroege ontsnapping 5e. Dus ik was zeer gemotiveerd om vandaag weer in de aanval te gaan. Eindelijk was ik eens mee. De Plus en ik hebben het geprobeerd, maar we kwamen tekort."

   

  Maandag maakt de bondscoach de selectie bekend voor het WK in Oostenrijk eind deze maand, waar het ook stevig bergop gaat. Heeft hij Kevin De Weert al gehoord? "Ja. Maar ik ga zelf niets zeggen. Ik wacht tot hij zijn selectie bekendgemaakt."

   

  Zelf ziet hij een selectie wel zitten: "Ik heb dit jaar al een zeer goed seizoen gereden. Deze Vuelta viel ik misschien nog niet zo hard op, maar ik moest in functie rijden van Viviani en Mas. Voor die laatste moest ik mij 3 dagen geleden laten uitzakken, omdat hij gelost was in de supersnelle aanvangskilometers. Zo kun je niet mee zijn in de vlucht."