• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats - zonder Meesseman en Delaere - gaan nipt onderuit tegen Turkije

  "

  Bondscoach Philip Mestdagh moet schuiven door blessures.

  De Belgische basketbalvrouwen hebben vanavond in Luik verloren van Turkije: 60-64. Bij de rust stond er 27-36 op het bord. België bereidt zich voor op het WK, dat over 2 weken van start gaat in Spanje.

  Bondscoach Philip Mestdagh moest puzzelen, want hij miste met Emma Meesseman en Antonia Delaere 2 basisspeelsters. Allebei kwamen ze niet ongeschonden uit het toernooi van Valencia vorig weekend.

   

  Ook Ann Wauters was nog niet van de partij, zij werkt naar het WK toe om weer fit te raken na een knieoperatie.

   

  Tegen Turkije, de 5e van het EK en ook WK-ganger, liep België wel qua punten bijna altijd achter de feiten aan. De grootste achterstand was 12 punten (27-39), maar in een uitstekend 3e kwart kwamen de Belgen dichterbij. De laatste 4 punten kregen de bronzen EK-gangers evenwel niet overbrugd.

   

  Hanne Mestdagh was topschutter met 14 punten, waaronder 4 driepunters. Julie Allemand noteerde 6 assists en 5 punten, Kyara Linskens was goed voor 6 punten en 10 rebounds.

   

  De Cats zijn in volle voorbereiding van het WK in Tenerife, dat van 22 tot 30 september wordt afgewerkt. Zaterdag spelen ze nog eens tegen Turkije, op 14 en 16 september is er een dubbel duel met Argentinië. Op het WK zit België in een groep met Spanje, Japan en Puerto Rico.

  België-Turkije 60-64 (rust: 27-36)

  Quarters: 10-15, 17-21, 22-15, 11-13
  Topschutters: H.Mestdagh 14, Nauwelaers 7, K.Mestdagh 6, Geldof 6, Linskens 6