• home
 • video
 • pas verschenen

  Succesvolste Duitse baanwielrenster is gedeeltelijk verlamd: "Het is klote"

  Vogel viert een van haar titels.

  Vogel viert een van haar titels.

  Tweevoudig olympisch kampioene baanwielrennen Kristina Vogel (27) heeft een gedeeltelijke verlamming overgehouden aan een zware val op training eind juni. "Het is klote", zegt ze aan Der Spiegel. "Er is geen ander woord voor." 

  "Hoe je de zaak ook draait of keert, ik kan niet meer lopen"

  De 27-jarige Vogel, 11-voudig wereldkampioene en 2-voudig olympisch kampioene, botste eind juni tijdens een training op de wielerpiste van Cottbus met een Nederlandse renster.

   

  Ze werd nadien verschillende keren geopereerd in Berlijn. Vandaag raakte bekend dat ze een dwarslaesie, dat is een doorsnijding van het ruggenmerg in het dwarse vlak, heeft overgehouden aan die val en daardoor gedeeltelijk verlamd is.

   

  Aan Der Spiegel, een Duits weekblad, heeft Vogel een eerste reactie gegeven op haar zware smak en verlamming. "Het is klote, er is geen ander woord voor. Hoe je de zaak ook draait of keert, ik kan niet meer lopen", zegt ze.

   

  "Ik ben de mening toegedaan dat hoe sneller je een nieuwe situatie aanvaardt, des te beter je daarmee kan omgaan", zegt Vogel, die niet meteen reageerde na haar val. "Ik wilde niet dat de mensen mijn letsels zagen."

   

  De ontsteltenis is groot in het Duitse baanwielrennen, dat zijn meest succesvolle renster verliest. Haar Team Erdgas lanceerde na het ongeval een inzamelingsactie met de hashtag #staystrongkristina. De teller staat ondertussen op bijna 120.000 euro. Het geld gaat volledig naar de familie van Vogel.