• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel loodst Nederland naar 9, Schuermans parkeert België op 10

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel hapt naar adem in de Zwitserse Alpen.

  In het Zwitserse skioord Lenzerheide is het wereldkampioenschap mountainbike van start gegaan. 's Werelds nummer 1 Nino Schurter kaapte voor Zwitserland het goud weg in de landenwedstrijd. Nederland en België finishten in de top 10.

  In de landenwedstrijd komt elk team met een mix van jong en oud aan de start. Zwitserland flitse met wereldtoppers Jolanda Neff en Nino Schurter in exact één uur naar het goud.

   

  Voor België kwamen Pierre de Froidmont, Clement Horny, Githa Michiels, Emeline Detilleux en Jens Schuermans in actie. Ondanks een val in de eerste ronde finishten ze op net geen 3 minuten van de Zwitsers. Schuermans maakte als slotrijder 3 plaatsen goed: hij croste van 13 naar 10.

   

  Mathieu van der Poel kreeg hij net niet te pakken. De topcrosser won in zijn ronde ook 3 plaatsen. Hij loodste Nederland naar een 9e stek in Lenzerheide.

   

  Zaterdag komen Schuermans en Van der Poel opnieuw in actie, maar dan wel in het individuele WK. Ook de vrouwen strijden zaterdag voor de regenboogtrui. Zondag staat de afdaling op het programma.

  Jens Schuermans

  Jens Schuermans, met nummer 13, wacht zijn beurt af.

  WK mountainbike: uitslag landenwedstrijd

  1. Zwitserland - in 1u00'00"
  2. Duitsland - op 13"
  3. Denemarken - 34"
  4. Italië - 1'02"
  5. Frankrijk - 1'25"
  6. Verenigde Staten - 1'37"
  7. Spanje - 2'03"
  8. Canada - 2'23"
  9. Nederland - 2'39"
  10. België - 2'55"

  Kijk hieronder naar de wedstrijd: