• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal geeft kans aan twee talenten uit Scandinavië

  Lotto-Soudal heeft er 2 Scandinaven bij voor 2019.

  Lotto-Soudal heeft zijn ploeg voor 2019 versterkt met twee Scandinaven: de Deen Rasmus Byriel Iversen en de Noor Carl Frederik Hagen. De Deen is een neoprof, de Noor is een ex-mountainbiker die overkomt van de Noorse ploeg Joker.

  Lotto-Soudal neemt op het einde van 2018 afscheid van heel wat anciens: onder meer Greipel, Hofland, Sieberg, Hansen, Bak en Debusschere vertrekken. De twee Scandinaven moeten die leemte wat helpen opvangen.

   

  De 20-jarige Iversen won vorig seizoen een soort van Strade Bianche voor beloften. "Ik ben een goeie tijdrijder, maar het is zeker niet mijn specialiteit. Ik denk dat klassieke wedstrijden me het beste liggen", zegt de Deen. "Sowieso wordt het een nieuw hoofdstuk met een nieuwe manier van koersen."

   

  De Noor Hagen is 26 jaar oud en heeft een verleden als mountainbiker. "Pas 4 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de weg, maar ik heb snel vooruitgang geboekt. Ik ben dankbaar voor deze kans en het is mijn grote droom om een ronderenner op hoog niveau te worden."