• home
 • video
 • pas verschenen

  McLaren: "Toro Rosso zou Stoffel Vandoorne een zitje moeten geven"

  Pierre Gasly en Stoffel Vandoorne

  Racet Vandoorne volgend seizoen in de blauwe Toro Rosso?

  McLaren heeft geen plaats meer voor Stoffel Vandoorne, maar CEO Zak Brown zal er alles aan doen om hem in de Formule 1 te houden. De Amerikaan vindt Vandoorne en geknipte rijder voor Toro Rosso, het B-team van Red Bull Racing.

  "Zullen Stoffel zeker helpen"

  Begin deze week schoof McLaren Stoffel Vandoorne opzij voor de jonge reserverijder Lando Norris. De 18-jarige Engelsman neemt volgend seizoen zijn stuur over.

   

  Vandoorne liet meteen weten dat hij binnenkort zijn toekomstplannen uit de doeken doet. Wordt het een toekomst bij Toro Rosso? Zak Brown wil hem graag helpen. Dat vertelde hij aan enkele reporters op het hoofdkwartier van McLaren.

   

  "Als we hem kunnen helpen, zullen we dat zeker doen", verzekert de CEO, die naar eigen zeggen al met collega's contact heeft opgenomen. "Stoffel hoort in de Formule 1 thuis", vindt de Amerikaan. "Als ik Toro Rosso was en twee zitjes vrij had, zou ik hem zo in huis nemen."

   

  Eerste rijder Pierre Gasly ruilt Toro Rosso volgend seizoen voor grote broer Red Bull, tweede rijder Brendon Hartley kan dit seizoen niet meteen overtuigen. De Rus Daniil Kvijat maakt waarschijnlijk zijn comeback bij het team, maar dan is er nog altijd een stuur vrij.

  Als ik Toro Rosso was en twee zitjes vrij had, zou ik hem zo in huis nemen.

  Zak Brown

  "Zat dicht bij Alonso"

  Zak Brown geeft grif toe dat Stoffel Vandoorne niet met de beste auto rondjes draait. "In een andere omgeving én een andere auto krijgt hij een betere kans om uit te blinken", denkt de McLaren-baas.

   

  "Stoffel is een uitstekende rijder, maar als we vooruitkijken, dan is Lando Norris de man van de toekomst. De voorbije jaren heeft Stoffel een slechte auto gekregen. Fernando Alonso kon zich met al zijn ervaring beter aanpassen."

   

  "Stoffels debuut in Bahrein was indrukwekkend, daarna heeft hij nooit echt de kans gehad om zich te tonen. Al zat hij heel dicht bij Fernando, dichter dan sommige teammaats."

   

  Voor McLaren blijft Vandoorne familie. "Hij is erg aangenaam om mee samen te werken. En als hij wil, kan hij voor ons blijven racen in andere kampioenschappen." Heeft Vandoorne zin in de Amerikaanse IndyCar? "Dat betwijfel ik", besluit Brown.

  Zak Brown

  Zak Brown wil Stoffel Vandoorne aan een auto voor volgend jaar helpen.