• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez daags voor Schotland: "Verwacht niet veel wijzigingen"

  " "

  Roberto Martinez is getrouwd met een Schotse. "Zij wenst me geluk."

  Morgen spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd sinds hun brons op het WK. Roberto Martinez riep enkele nieuwkomers op, maar wil niet weten van experimenteren. "Verwacht niet te veel wijzigingen", zegt de coach. "We bouwen nu al op naar het EK 2020. Je kunt geen enkele training of match laten schieten."   

  Bekijk de persconferentie van Martinez:

  "Voortwerken aan alle aspecten in opbouw naar Euro 2020"

  Als nummer drie van de voorbije Wereldbeker hebben de Rode Duivels zich een nieuwe status aangemeten. Zij zullen overal zo ook ontvangen worden. Verwacht de coach geen nog defensievere tegenstanders? "Ik vind dat geen probleem. Het probleem kan alleen bij onszelf liggen. Onze spelers moeten goed willen presteren met een winnaarsmentaliteit. Een competitieve omgeving creëren is mijn belangrijkste job."

   

  Op het WK ging het altijd om winnen, winnen, winnen. Dat blijft zo, ook tegen Schotland. "Het is de enige manier. Dat is belangrijk na ons WK: hard werken en spelen om te winnen. De perceptie en de verwachtingen zijn anders en hoger na het WK. Maar deze groep was zo sterk op het WK. Ze hielden de druk van buiten af en pakten het intern gefocust aan. We bouwen op naar Euro 2020. We kunnen het niet laten hangen. We willen onze standaard behouden."

   

  Aan welke aspecten wil de coach nog werken om vooruitgang te maken? "Aan elk aspect. Je kunt ons solide werk van het WK niet laten varen. We willen alle goeie dingen van het WK meenemen en spelers moeten laten zien waartoe ze in staat zijn."

  "Niet het moment om 11 nieuwe namen te nemen"

  Met Vanaken, Verstraete, Trossard en Castagne riep Martinez vier nieuwkomers op. "Zij deden het heel goed. Ze hebben zich goed aangepast, voelden zich deel van de groep en waren op hun gemak. De ervaren spelers verwelkomden ze goed."

   

  "Alle spelers maakten trouwens een goeie indruk. Sommigen vreesden misschien wat voor een kater na het WK, maar daar was helemaal geen sprake van. Er is een goeie focus en veel intensiteit."

   

  Zijn elftal voor morgen - en wie van de 4 nieuwelingen mogelijk speelt - gaf hij nog niet. "Ik wacht de training van vanavond af. Alles zal ook in voorbereiding zijn van IJsland, verwacht niet te veel wijzigingen. Dit is de 1e match na het WK. Het is niet het moment om 11 nieuwe namen te nemen. Ik reken op iedereen en wil zo sterk mogelijk voor de dag komen in de 2 matchen."

   

  "Schotland heeft een jonge groep en met Alex McLeish een ervaren coach. Het wordt een dynamische wedstrijd, ze kunnen snel van defensie naar aanval overschakelen. Schotland wordt een goeie voorbereiding op IJsland."

  Benteke (knie), Mignolet (hand) en Fellaini (rug) zijn terug naar club, Alderweireld en Hazard erbij

  Gisteren raakte al bekend dat Christian Benteke, Simon Mignolet en Marouane Fellaini afvielen voor de 2 wedstrijden. Martinez verduidelijkte hun blessures. "Het zijn meer kwaaltjes. Het is niets ergs. Benteke heeft een pijnlijke knie, Mignolet is 8 à 9 dagen uit met pijn aan zijn vinger en hand, maar zal de volgende match van Liverpool halen. En Fellaini sukkelde met zijn rug. De 3 zijn teruggekeerd naar hun club."

   

  Eden Hazard ontbrak gisteren ook op het appel. "Maar dat was voorzien. Hij bracht zijn tijd in de fitness door." Vandaag sloot de vedette van Chelsea weer aan.

   

  Net als Toby Alderweireld, die dinsdag voor het eerst vader werd en 2 dagen vrijaf kreeg van Martinez. Die verwelkomde vandaag 24 spelers op het veld, alleen Nacer Chadli ontbrak. De aanwinst van Monaco trainde nog niet met de groep deze week.

  Martinez is getrouwd met een Schotse: "Ze wil niet zeggen wie ze wil zien winnen"

  Pikant detail: Martinez is getrouwd met een Schotse. "Ze wenste me net als altijd geluk. Maar ze gaf geen antwoord op wie ze wil dat wint", lachte de Belgische selectieheer.

  Verslag van de training en de dag: