• home
 • video
 • pas verschenen

  LottoNL-Jumbo snelste in ploegentijdrit, Roglic is nieuwe leider

  Primoz Roglic

  Primoz Roglic is de nieuwe leider in Groot-Brittanië.

  LottoNL-Jumbo heeft in de Ronde van Groot-Brittanië de ploegentijdrit naar zijn hand gezet. De Nederlanders waren iets sneller dan Quick-Step Floors en Katusha. BMC stelde teleur met een zesde plaats. Primoz Roglic is de nieuwe leider.

  In de Ronde van Groot-Brittanië moesten de teams vandaag een afstand van 12.4 km afleggen in groep. LottoNL-Jumbo liet de snelste tijd optekenen met 19'37" en hijst Primoz Roglic in de leiderstrui. Quick-Step Floors was 16 tellen trager dan de Nederlanders, waardoor Julian Alaphilippe nu als tweede op 6 seconden van Roglic volgt.

   

  Team Sunweb kon zijn wereldtitel ploegentijdrit niet in de verf zetten na de opgave van Edward Theuns en de afwezigheid van enkele ervaren tijdrijders. BMC, tweevoudig wereldkampioen en team van huidige leider Patrick Bevin, stelde teleur, met een zesde plek op 40 seconden van LottoNL-Jumbo. Bevin is dus de leiding kwijt, Roglic vertrekt morgen als nieuwe leider aan de zesde etappe.  

  Beelden van de finish van LottoNL-Jumbo:

  Uitslag rit 5

  1.    Team LottoNL-Jumbo, 12 km in  19'37"

  2.    Quick-Step Floors op 16"

  3.    Team Katusha-Alpecin - 20"

  4.    Team Sky - 26"

  5.    Movistar Team - 36"

  Stand na rit 5

  1.    Primoz Roglic (Svn), in 15u45'04"

  2.   Julian Alaphilippe (Fra), op 6"

  3.    Bob Jungels (Lux) - 16"

  4.    Patrick Bevin (NZe) - 24"

  5.    Wout Poels (Ned) - 26"