• home
 • video
 • pas verschenen

  Siméon krijgt snellere motor, maar moet vrezen voor plekje in Moto GP

  Xavier Siméon heeft nog geen punt behaald dit seizoen.

  De Belgische motorrijder Xavier Siméon heeft goed en slecht nieuws gekregen. Hij mag de resterende GP's afwerken op een betere motor, maar de kans is ook klein dat hij volgend jaar nog voor hetzelfde team kan rijden in de Moto GP.

  Tito Rabat, de Spaanse ploegmaat van Siméon bij Reale Avintia Racing, hield een gebroken been over aan een crash op Silverstone. Tot zijn comeback mag Siméon de motor van de Spanjaard, een recentere en snellere versie dan zijn eigen Ducati, gebruiken.

   

  "Op dit punt in het seizoen was het moeilijk om een vervanger met genoeg ervaring te vinden, dus was Xavier de perfecte kandidaat", klinkt het toch niet helemaal overtuigend bij het team. 

   

  "Ik wens Tito een snelle revalidatie, maar ik kan niet verbergen dat ik blij ben dat ik deze kans krijg", zegt Siméon. "Ik zal alles geven om zo dicht mogelijk bij het niveau van Tito te geraken om deze kans met beide handen te grijpen."

  Niet enkel goed nieuws voor Siméon

  Reale Avintia Racing kondigde meteen ook aan dat de Tsjech Karel Abraham een contract getekend heeft voor 2019 en 2020. Aangezien het team ook zo goed als rond is met Tito Rabat lijkt er volgend jaar dus geen plaats meer voor Siméon. Onze landgenoot zal zich dus moeten bewijzen de komende GP's om ook in 2019 in de Moto GP rond te rijden.