• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense internationals sluiten voorlopig akkoord over portretrechten

  Denemarken

  De Deense ploeg kan voorlopig opnieuw aan voetballen denken.

  De portretrechten waren de afgelopen dagen hét gespreksonderwerp in Denemarken. De oefenwedstrijd in Slovakije werd afgewerkt met zaalvoetballers en lagereklassers, omdat de A-ploeg een staking aankondigde. Nu zouden de spelers en de bond toch een (voorlopig) akkoord gevonden hebben. 

  Afgelopen week werd Denemarken geteisterd door een portretrechtenkwestie. De spelers van de nationale ploeg gingen in staking, waardoor de bond voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Slovakije een team bij mekaar moest zoeken van zaalvoetballers en derdeklassers. Die wedstrijd ging verloren met 3-0

   

  Nu zou de spelersvakbond dan toch een (tijdelijk) akkoord gesloten hebben met de Deense federatie. "Het is een stap in de goede richting. De spelers zijn blij dat ze zich kunnen concentreren op de match van zondag tegen Wales."