• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel naar halve finales in Bangkok

  Luca Brecel

  Brecel neemt het in de halve finales op tegen Ding Junhui.

  Luca Brecel staat in de halve finales op het WK snooker met 6 rode ballen. In Bangkok (Thailand) versloeg onze landgenoot Tom Ford (Eng) met 6-3. De Chinees Ding Junhui is zijn volgende tegenstander.

  In Bangkok wordt het WK snooker met 6 rode ballen gespeeld in plaats van de gebruikelijke 15. Luca Brecel schoot sterk uit de startblokken in zijn kwartfinale tegen de Brit Tom Ford, die in de vorige ronde het nummer 1 van de wereld Mark Selby had uitgeschakeld. 

   

  Brecel won de eerste twee frames, waarna Ford met drie frames op rij zijn achterstand omboog in een 3-2 voorsprong. In de vier frames die daarop volgden kon Ford echter maar zeven punten scoren, waardoor de 23-jarige Brecel na een 6-3 overwinning zijn plek in de halve finales boekte. Daarin wordt de Chinees Ding Junhui, de winnaar van 2016, zijn tegenstander.