• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanners draaien docu over topcounter Rode Duivels: "14 seconds"

  Nacer Chadli

  Nacer Chadli rondt de prachtaanval af tegen Japan.

  De flitsende tegenaanval van de Rode Duivels in de 1/8e finales van het WK is binnenkort opnieuw op de Japanse televisie te zien. De openbare omroep NHK werkt aan een documentaire over de prachtcounter van de Belgen.

  Met Frank Raes als bevoorrechte getuige

  Een flitsende tegenaanval van de Rode Duivels heeft Japan de das omgedaan in de 1/8e finales van het WK voetbal in Rusland. Het begon bij Thibaut Courtois die een hoekschop plukte, 14 seconden later tikte Nacer Chadli de 3-2 in doel.

   

  De Japanse openbare omroep NHK is volop in de weer met een documentaire over België - Japan, getiteld "14 seconds". Frank Raes is een van de getuigen. Onlangs kwam een Japanse televisieploeg hem interviewen in het VRT-gebouw.

   

  "In totaal hebben we meer dan een uur gepraat", vertelt onze commentator. "Ze hebben me veel vragen over de Belgische spelers gesteld, want in het buitenland denken ze vaak zwart-wit over ons land."

   

  "Ik heb hen uitgelegd dat veel internationals tweetalig zijn en er geen kloof gaapt tussen de Frans- en de Nederlandstaligen. Bovendien is de voertaal Engels in de kleedkamer, omdat de bondscoach in het Engels communiceert."

   

  "Ook over onze multiculturele samenleving wilden de Japanners alles weten. Veel spelers hebben roots in het buitenland: Chadli in Marokko, Dembélé in Mali, Axel Witsel in Martinique..."

  Frank Raes

  Frank Raes krijgt een Japanse tv-crew over de vloer.

  Frank Raes

  "Ze wilden veel weten over de Vlamingen en de Walen in de ploeg."

  Frank Raes

  "Ook over de roots van Nacer Chadli en andere internationals hebben we het gehad."

  VIDEO: Een van de mooiste Belgische counters

  "Die counter tegen Japan was een van de mooiste uit het Belgische voetbal", gaat Frank Raes voort. "Via Courtois ging het naar De Bruyne. Ook daar wilden de Japanners meer over weten."

   

  "Ze waren goed voorbereid, ze wisten dat De Bruyne en Courtois samen zijn opgeleid bij Racing Genk", geeft Raes nog mee.

   

  Geniet hieronder nog eens van de 3-2 tegen Japan.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.