• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "De Nations League hebben ze ons ook moeten uitleggen"

  Thierry Henry, Dries Mertens, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen

  Jan Vertonghen probeert Moussa Dembélé de bal te onfutselen op training.

  Deze week gaat de UEFA Nations League van start. Ook voor de Belgische recordinternational is de interlandcompetitie nog terra incognita.

  "Gaan vol voor de winst"

  Dinsdag spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd in de Nations League: in en tegen IJsland. "We wisten nog niet allemaal wat die Nations League inhoudt", geeft Jan Vertonghen toe. "Gisteren hebben we een kleine uitleg gekregen."

   

  "Wij gaan alvast vol voor de winst, we geloven ook dat we dat kunnen. Op het WK 
  hebben we getoond dat we van iedereen kunnen winnen."

   

  België zit in een poule met Zwitserland en IJsland. Vertonghen: "Dat zijn nog niet de grootste voetballanden, maar de afgelopen jaren hebben zij ook sterk gepresteerd. Onderschatten doen we zeker niet."

   

  Na hun 3e plaats op de Wereldbeker zullen de verwachtingen weer wat hoger liggen. "Dat kennen we uit clubverband", antwoordt Vertonghen. "In de groep merk ik weinig over een andere status. Van buitenaf zullen ze dat misschien wel doen, onze  tegenstanders misschien ook. Aan de sfeer is alvast niets veranderd."

  Vincent Kompany en Jan Vertonghen.

  "Hoefde nog niet te zingen"

  Met Timothy Castagne, Leandro Trossard, Birger Verstraete en Hans Vanaken verwelkomen de Rode Duivels deze week vier groentjes. "Ze vinden het wel leuk, denk ik. Op training deden ze het meteen echt goed", vindt ancien Jan Vertonghen.

   

  Zoals de traiditie het wil, moeten de nieuwkomers zingen. Vertonghen kijkt al uit naar hun act. "We hebben er nog geen tijd voor gehad, maar voor Schotland zal het nog wel lukken. Hopelijk zitten er enkele showbeesten tussen", grijnst Vertonghen.

   

  "Voor mij is het al even geleden. Als ik me niet vergis, hoefde ik niet te zingen. Daarna is het begonnen met Glenn Verbauwhede."