• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermoeide Froome en Thomas passen voor het WK wielrennen

  Thomas en Froome

  Het (top)seizoen van Thomas en Froome gaat uit als een nachtkaars.

  Tourwinnaar Geraint Thomas en Chris Froome hebben afgezegd voor het WK wielrennen dat eind deze maand plaatsvindt. De 2 Britse vaandeldragers zijn volgens hun ploegleider bij Sky leeg na een zwaar seizoen.

  Chris Froome won dit jaar de Giro en eindigde 3e in de Tour, die door zijn ploeg- en landgenoot Geraint Thomas werd gewonnen. In de Ronde van Groot-Brittannië zetten beide Sky-renners deze week nog eens aan, maar aan hun resultaten was al duidelijk dat het vet van de soep is. Dat wordt nu bevestigd door ploegleider Brett Lancaster.

   

  "Voor het moreel en met het oog op volgend jaar is het goed om te stoppen op een hoogtepunt", zegt hij aan Cycling Weekly. "Ik denk dat Geraint nog overwoog om het WK te rijden. We hadden hem graag in de ploegentijdrit gezien, maar hij is leeg na een zwaar seizoen en een enorme belasting op vlak van training en dieet."

   

  Misschien krijgen Froome en Thomas later nog wel spijt van hun beslissing, want in Innsbruck krijgen de klimmers een zeldzame kans om ook eens de wereldtitel te veroveren. Froome veroverde vorig jaar wel brons op het WK tijdrijden, maar in de wegrit haalde hij bij zijn 6 deelnames nooit de finish. Ook Thomas nam 6 keer deel aan het WK en finishte daarbij maar 1 keer.