• home
 • video
 • pas verschenen

  "Offensief vind ik Meunier een van de beste backs ter wereld"

  Timothy Castagne en Thomas Meunier

  Timothy Castagne en Thomas Meunier vormen een onafscheidelijk duo op training.

  Nieuwkomer Timothy Castagne steelt bij de Rode Duivels met zijn ogen. Als flankverdediger moet hij de doublure van Thomas Meunier worden.

  "Van dichtbij bestuderen"

  Timothy Castagne maakt voor het eerst deel uit van de nationale selectie. De komende dagen hoopt de 22-jarige verdediger ook zijn debuut te maken bij de Rode Duivels.

   

  "Dit is een goed moment om mijn entree te maken, vlak voor een WK is dat minder eenvoudig", weet Castagne zelf ook. "Ik voel me klaar om mijn eerste minuten te spelen bij de A-ploeg. Op training ga ik alvast tonen dat ik deze selectie verdien."

   

  Roberto Martinez heeft Castagne opgroepen als back-up voor Thomas Meunier. Op training is hij altijd in de buurt te vinden van zijn voorbeeld. "Vooral offensief, dan vind ik hem op zijn best", legt de speler van Atalanta uit.

   

  "Voor mij is Thomas Meunier een van de beste offensieve backs ter wereld. En nu kan ik hem van dichtbij bestuderen."

  "Ben goed verwelkomd"

  "We kennen mekaar al langer, we komen allebei uit de provincie Luxemburg", gaat Timothy Castagne voort. "En nu neemt Thomas me onder zijn vleugels."

   

  "Dat maakt het makkelijker om te integreren bij de Rode Duivels, want ik was best nerveus", geeft hij toe.

   

  "Maar alles is goed verlopen, ze hebben me hier goed verwelkomd. Het niveau lag meteen hoog. Dat vind ik goed, op die manier kan ik ook progressie maken."

   

  Als nieuwkomer moet Castagne deze week ook zingen. "De titel van het lied houd ik nog even als verrassing, maar een show zal ik niet opvoeren. Daar ben ik iets te verlegen voor."