• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukebakio over EK U21: "We weten wat ons te doen staat"

  Nationale beloften

  De nationale beloften van Johan Walem proberen zich te plaatsen voor het EK.

  Johan Walem en zijn belofteploeg maken zich op voor een belangrijk tweeluik tegen Malta (7/9) en Hongarije (11/9). Met het oog op kwalificatie voor het EK volgend jaar kunnen de jonge Duivels maar beter winnen. "We hebben al mooie dingen laten zien, maar we weten wat ons te doen staat", zegt Dodi Lukebakio. 

  De nationale beloften delen momenteel de leiding in groep 6 van de kwalificaties met Zweden (17 op 21). Na Malta en Hongarije, die beiden al uitgeschakeld zijn, volgt nog de mogelijk beslissende wedstrijd in en tegen Zweden, op 16 oktober. Thuis raakten de jonge Belgen niet verder dan 1-1 tegen de Zweden.

   

  "We hebben alle kaarten in handen om met deze generatie indruk te maken", zegt Lukebakio. "We wachten daar al op sinds 2008 (vierde plaats op de Olympische Spelen in Peking). De wedstrijden die er nu aan komen zijn heel belangrijk. We mogen het niet te licht opnemen, er zijn te veel voorbeelden uit het verleden die aantonen dat alle wedstrijden cruciaal zijn", waarschuwt Lukebakio. "Het worden twee lastige verplaatsingen, maar het team is goed voorbereid."

   

  Nieuw bij de beloften is Anderlecht-rechtsachter Alexis Saelemaekers. "Het gaat er erg familiaal aan toe, er is geen enkele barrière", voelt de jongeling zich al meteen thuis. "Iedereen praat met iedereen, we lachen veel. Dat  vergemakkelijkt de integratie."

   

  De jonge Duivels kunnen zich geen misstap veroorloven in het cruciale tweeluik, want enkel de groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor het EK, volgend jaar in Italië en San Marino. Dat EK is bovendien een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.