• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Pieters grijpt naast wildcard voor de Ryder Cup

  Thomas Pieters bezorgde Europa 4 punten op de Ryder Cup in 2016.

  Zoals verwacht heeft Thomas Pieters geen wildcard gekregen voor het Europese team in de Ryder Cup. Kapitein Thomas Bjørn koos voor ervaring en selecteerde Sergio Garcia, Henrik Stenson, Paul Casey en Ian Poulter.

  Acht spelers hadden zich op basis de Europese en mondiale puntenlijst geplaatst voor het Europese team en vandaag maakte Thomas Bjørn zijn selectie van 12 golfers volledig. Onze landgenoot Thomas Pieters heeft geen verlossend telefoontje gekregen.

   

  Bjørn heeft duidelijk voor ervaring gekozen, want met Sergio Garcia (9e deelname), Ian Poulter (6e deelname) en Henrik Stenson (5e deelname) heeft hij voor spelers gekozen die al veel gepresteerd hebben in de Ryder Cup, maar de laatste weken niet de beste vorm hebben getoond. Ook voor Paul Casey is het al de vierde Ryder Cup.

   

  De Ryder Cup is het tweejaarlijkse duel tussen de beste Amerikaanse en Europese golfers. De 42e editie vindt dit jaar plaats op de golfbaan van Le Golf National in de buurt van Parijs van vrijdag 28 september tot en met 30 september.

  De 12 spelers voor Team Europa

  1. Paul Casey (Eng) *
  2. Tommy Fleetwood (Eng)
  3. Sergio Garcia (Spa) *
  4. Tyrell Hatton (Eng)
  5. Rory McIlroy (NIe)
  6. Francesco Molinari (Ita)
  7. Alex Noren (Zwe)
  8. Thorbjørn Olesen (Den)
  9. Ian Poulter (Eng) *
  10. Jon Rahm (Spa)
  11. Justin Rose (Eng)
  12. Henrik Stenson (Zwe) *

  Bekijk de bekendmaking van de vier wildcards