• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Roland Garros-winnares Schiavone bergt de tennisballen op

  Francesca Schiavone

  Francesca Schiavone knuffelt haar belangrijkste trofee.

  Francesca Schiavone heeft op een persconferentie in de marge van de US Open haar afscheid van het tennis aangekondigd. "Mijn hoofd zegt: "Voortdoen! Vechten!", maar mijn hart zegt dat het goed geweest is."

  De profcarrière van de 38-jarige Francesca Schiavone duurde 20 jaar en kende 1 uitgesproken hoogtepunt: haar titel op Roland Garros in 2010. De Italiaanse, bekend om haar enkelhandige backhand en serve-and-volley-spel, kampeerde ook enkele jaren in de top 10. Maar nu was ze ver buiten de top 100 gevallen.

   

  "Ik heb mijn hart laten spreken", zegt Schiavone over haar afscheid. "Want mijn hoofd zegt: "Loop alsjeblieft naar het terrein en vecht! Maar mijn hart heeft me laten weten dat ik er vrede mee heb. Ik ben tevreden over mijn carrière en mijn leven. Met alles."

   

  Schiavone speelde haar laatste toernooi in juli, in Gstaad. Sindsdien is ze beginnen te coachen en is een nieuwe droom geboren. "Ik wil terugkeren op de grandslamtoernooien, maar dan als coach."