• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin krijgt met Roche en Power twee nieuwe knechten

  Nicolas Roche

  Met Roche haalt Team Sunweb een brok ervaring binnen.

  Tom Dumoulin zal volgend jaar bij Team Sunweb bijgestaan worden door Nicolas Roche en Robert Power. De Ier en de Australiër voegen zich volgend jaar bij het team met het oog op de grote rondes.

  Nicolas Roche heeft met zijn 34 lentes een brok ervaring in de grote rondes. De Ier komt over van BMC. Ook de 23-jarige Australiër Robert Power trekt meer dan zijn streng bergop, hij verlaat Mitchelton-Scott. Roche tekende een contract voor één jaar, Power werd vastgelegd tot 2020. 

   

  Sunweb vult met de twee transfers de leegte op die Laurens ten Dam en Simon Geschke zullen achterlaten na hun vertrek. Met Roche krijgt Dumoulin alvast een waardige vervanger, gezien de staat van dienst van de Ier. Roche ging 20 keer van start in een grote ronde en won onder meer twee ritten in de Vuelta.

  "Nicolas heeft niet alleen de fysieke kwaliteiten die waardevol zijn voor het team, hij brengt ook een lading ervaring mee en dat kan van cruciaal belang zijn voor zijn hulp aan onze kopmannen. Hij heeft ook de ambitie om die rol op zich te nemen", luidt het bij Team Sunweb. 

  Power op zijn beurt werd dit jaar zesde in de Strade Bianche. "We hadden hem al een tijdje op de radar. Het is een renner met een grote motor die snel herstelt en dat zijn precies de kwaliteiten die wij zoeken."