• home
 • video
 • pas verschenen

  "Denk dat Pieters ondanks alles over paar jaar in top 10 staat"

  Thomas Pieters

  "Ik twijfel niet aan het talent van Thomas Pieters."

  Thomas Pieters kreeg 2 jaar na zijn glansprestatie geen nieuwe uitnodiging voor de Ryder Cup. Begrijpelijk, zo vindt Karl Vannieuwkerke, al waren er ook genoeg redenen om hem wél weer mee te nemen.

  Gisteren maakte de Europese kapitein Thomas Bjørn zijn laatste 4 spelers bekend voor de Ryder Cup, het tweejaarlijkse toernooi tussen de VS en Europa dat dit jaar plaatsvindt in de buurt van Parijs. Thomas Pieters was een van de kanshebbers op een wildcard, maar hetzelfde geluk als 2 jaar geleden was hem niet gegund.

   

  "Een selectie was deze keer niet voorzien, maar omdat enkele andere Europeanen niet in vorm zijn, ging je toch weer hopen", vertelt golfkenner Karl Vannieuwkerke. "Als je de selectie nu bekijkt, had hij er evengoed kunnen bij zijn."

   

  "Zijn laatste resultaat in Denemarken viel misschien net iets te veel tegen. Als hij daar in de top 5 was geëindigd, had Bjørn niet voorbij hem gekund."

  "Extra pijnlijk omdat het zo dicht bij huis was"

  Uiteindelijk is met onder meer Sergio Garcia vooral voor ervaring gekozen. "Het is Garcia's 9e deelname al, maar hij slaat momenteel wel geen deuk in een pakje boter. Hij is een grotere naam dan Pieters, maar is ook een team player. Bjørn neemt hem mee voor de sfeer in de kleedkamer. Pieters is wat dat betreft wat minder open en sociaal. Dat zal de doorslag gegeven hebben."

   

  "Het is voor Pieters extra pijnlijk omdat het zo dicht bij huis was. Globaal gezien had hij geen topjaar achter de rug, maar de laatste maanden was er toch beterschap. Alleen was het nét iets te weinig."

  "Ook bij Colsaerts zagen we dip na de Ryder Cup"

  2 jaar geleden werd Pieters na zijn glansprestatie op de Ryder Cup - de beste voor een Europese rookie ooit - een gouden toekomst voorspeld. Moeten we die verwachtingen nu bijstellen? "Dat is te scherp gesteld. Een golfcarrière maakt, zoals de naam van de sport het ook suggereert, een golfbeweging. Het gaat met vallen en opstaan."

   

  "We kunnen er wel niet omheen dat Pieters de voorbije 2 jaar minder heeft gepresteerd dan daarvoor. Dat zagen we ook bij Colsaerts na zijn Ryder Cup. Ik denk dat er een stuk decompressie mee gemoeid is. Je komt uit het niets en speelt plots de Ryder Cup. Je bent daar dan ook nog eens een van de topfiguren. Dan is het moeilijk om nieuwe uitdagingen te vinden."

   

  "Maar ik twijfel niet aan het talent van Pieters. Ik hoop en vermoed dat we hem snel - in golftermen gaat het dan over een paar jaar - in de top 10 van de wereld zullen zien."

  "Kansen 80-20 voor de Amerikanen"

  Over 3 weken is Parijs het epicentrum van de golfsport. De Amerikanen verdedigen er hun titel. "Op papier is Europa weer kansloos, maar er is zoiets als de magie van de Ryder Cup. Zelfs een kansloos team wint wel eens de Ryder Cup.  Toch schat ik de kansen op 80-20 voor de VS."

   

  Voor een extra snuifje peper en zout moet Tiger Woods zorgen. "Hij moest wel rekenen op een wildcard, maar dat is helemaal terecht, want hij speelt als herboren. Ik denk dat hij de grote figuur wordt of toch zeker de man waarover het meeste wordt geschreven. Hij is een extra attractie."