• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense "zaalvoetballers en 3e-klassers" verliezen in Slovakije

  Het werd een unieke ervaring voor de Deense invallers.

  Slovakije heeft Denemarken in een oefenmatch verslagen met 3-0. Niets bijzonders, ware het niet dat de Denen met een samenraapsel van spelers uit de lagere klassen en het zaalvoetbal aantrad door een dispuut met de "echte" internationals.

  De Deense internationals liggen al een tijdje overhoop met hun bond over de portretrechten. Ze speelden het zo hard dat ze weigerden te spelen in de oefenmatch tegen Slovakije.

   

  De bond ging dan maar op zoek naar waardige vervangers, maar omdat alle spelers uit 1e en 2e klasse solidair zijn met de internationals, moesten ze afzakken naar de 3e Deense divisie. Die nobele onbekenden (Kempel? Bannis? Offenberg?) werden aangevuld met enkele internationals uit het zaalvoetbal.

   

  Uit schaamte tegenover de Slovaken boden de Denen aan om een deel van de gederfde recette te compenseren. Om het stadion toch vol te krijgen bood Slovakije de voorbije dagen immers tickets aan tegen dumpingprijzen.

   

  Op het veld zelf bracht het Deense zootje ongeregeld het er nog behoorlijk vanaf, al werd ook geregeld duidelijk dat de spelers nauwelijks op elkaar waren ingespeeld. Adam Nemec (ex-Genk) opende de score, maar de pechprijs was voor invaller Fogt, die met een owngoal de 3-0-eindstand vastlegde.

  Het openingsdoelpunt van ex-Genk-speler Nemec