• home
 • video
 • pas verschenen

  Colombia neemt na 6 jaar afscheid van coach Pekerman: "Dankbaar voor WK 2014 en 2018"

  " "

  Pekerman (r) gaat er met Colombia uit op het WK na strafschoppen in de 1/8e finale tegen Engeland.

  Colombia moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. José Pekerman heeft in een gesprek met de Colombiaanse bond laten verstaan dat hij ermee ophoudt. Pekerman (69) ging er met Colombia uit in de 1/8e finales van het voorbije WK na penalty's tegen Engeland.

  De bond maakte het nieuws over Pekerman vandaag bekend: "De coach wenste niet meer voort te doen als sportieve baas van ons nationale team. Wij zijn trots en dankbaar dat we hebben kunnen rekenen op een coach die ons voor het WK in Brazilië in 2014 en het WK in Rusland in 2018 heeft kunnen  kwalificeren."

   

  Pekerman kwam in 2012 aan het Colombiaanse roer. Zijn rapport oogt niet slecht: 42 zeges, 20 gelijke spelen en 16 nederlagen in 78 wedstrijden. "Ik ben erg blij en wens het team het beste in de toekomst. We gaan zonder problemen uit elkaar", zei Pekerman, die op het WK in Brazilië strandde tegen het gastland bij de laatste 8.

   

  Het was verwacht dat Pekerman ermee zou ophouden. Hij lijkt nu een voorname kandidaat om de vacante post bij Mexico of Argentinië in te vullen. Pekerman is geboren in Argentinië en leidde de U20-ploeg van dat land 3 keer naar het WK. Op het WK 2006 in Duitsland was hij al eens bij Argentinië aan de slag. Ook toen was het organiserende land de boeman: Duitsland wipte de Argentijnen toen na penalty's in de kwartfinales.

   

  Colombia doet het voorlopig met U20-coach Arturo Reyes, die de komende oefenduels tegen Venezuela en Argentinië in goeie banen zal leiden.