• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot toont zich in Vuelta: "En er zijn nog veel mooie kansen"

  Tiesj Benoot

  Kan Tiesj Benoot nog oogsten in deze Vuelta?

  Het was tot gisteren nog niet de Vuelta van Tiesj Benoot, die opnieuw niet gespaard bleef van pech. Maar in de 11e rit stond hij er plots weer: "Ik voel me goed, maar nog niet super."

  Tiesj Benoot was na zijn door een valpartij mislukte Tour naar Spanje afgezakt om te vrijbuiten én om zich klaar te stomen voor het WK in Innsbruck. Zijn eerste week viel door een nieuwe valpartij in het water.

   

  "Ik ben nog maar 5 dagen geleden gevallen en neem nog altijd antibiotica. Dat voel ik wel nog. Maar ik mag tevreden zijn dat ik na die moeilijke 1e week kan meespelen in de zwaarste rit tot nu toe. Ik had zelf verwacht dat ik pas vanaf de 3e week weer zou kunnen meestrijden."

   

  Benoot geeft toe dat hij wel af en toe op zijn tanden moest bijten. "We hebben 100 kilometer gekoerst. Dat maak je niet veel mee. We wisten dat het lang zou duren, maar dit was extreem. In de finale voelde ik mij goed, maar nog niet super."

   

  De kopman van Lotto-Soudal hoopt nu dat hij deze opwaartse lijn kan doortrekken. "Vanaf nu zijn er nog amper sprints en dus heel wat kansen voor mij. Er zijn nog veel mooie mogelijkheden om te scoren."