David Beckham stelt naam en logo MLS-club voor

    David Beckham kondigde zijn project vier jaar geleden aan.

    David Beckham heeft de naam en het logo van zijn nieuwe MLS-club onthuld. Zijn team, dat vanaf 2020 gelanceerd wordt, zal Club Internacional de Futbol Miami heten, ofwel Inter Miami FC.  

    Beckham (43) kondigde vier jaar geleden aan dat hij een MLS-team wou oprichten in Miami. Het project kende wat vertraging door protest van inwoners van de stad rond de bouw van het stadion. Ondertussen kocht hij met enkele geldschieters een golfcomplex op, waar het nieuwe stadion van Miami FC moet komen. 

     

    Naast de naam van de club werd ook het logo aan de wereld voorgesteld. Het bevat twee reigers voor een ondergaande zon, met zeven zonnestralen die verwijzen naar het rugnummer 7 dat Beckham droeg tijdens zijn carrière. Verder is ook 2020 te zien in Romeinse cijfers, het jaar waarin de club gelanceerd wordt.