• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrain-Merida schorst Sivtsov na positieve epo-plas

  " "

  Kanstantsin Sivtsov testte positief op 31 juli bij een controle buiten competitie.

  De Wit-Rus Kanstantsin Sivtsov (36) is eind juli tegen de dopinglamp gelopen: de renner van Bahrain-Merida testte bij een controle buiten competitie positief op epo. Dat maakten de UCI en zijn team bekend, dat Sivtsov meteen schorste.

  Bahrain-Merida stelt diep ontgoocheld te zijn door het nieuws van de UCI dat Sivtsov op 31 juli een bezoedeld staal afleverde. Vier dagen na zijn positieve test stond de ploegmaat van Vincenzo Nibali aan de start van de Clasica San Sebastian. Daarin moest hij opgeven. Sindsdien reed hij niet meer.

   

  Het contract van Sivtsov bij Bahrein-Merida liep eind december af en de ploeg had hem in juni te kennen gegeven dat er geen verlenging kwam.

   

  Sivtsov, de wereldkampioen bij de beloften van 2004, kan nog een analyse van het B-staal vragen. Eerder reed de Wit-Rus voor Lokomotiv, Fassa Bortolo, Acqua&Sapone, Barloworld, HTC, Sky en Dimension Data.