• home
 • video
 • pas verschenen

  Wildcard Woods keert voor het eerst sinds 2012 terug op de Ryder Cup

  Tiger Woods.

  De Amerikanen zijn in Parijs titelverdediger.

  Tiger Woods heeft een wildcard ontvangen voor de Ryder Cup, het tweejaarlijkse prestigieuze golftoernooi dat van 28 tot 30 september plaatsvindt in Parijs. Ook Phil Mickelson en Bryson DeChambeau kregen goed nieuws.

  Voormalig nummer één Tiger Woods (42) timmert aan zijn weg terug na een periode vol schandalen en blessures. Woods is nummer 26 op de wereldranglijst en zal voor het eerst sinds 2012 weer deelnemen aan de Ryder Cup. Het wordt zijn 8e deelname, alleen in 1999 won Woods de ontmoeting tussen de VS en Europa.

   

  De golflegende krijgt een van de wildcards van Jim Furyk, de Amerikaanse kapitein. Ook Phil Mickelson en Bryson DeChambeau kregen een uitnodiging.

   

  Naast de 8 spelers die automatisch waren geplaatst (Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler en Webb Simpson), zal Furyk maandag nog een laatste wildcard uitdelen. 

   

  De Europese selectie is nog niet voltallig. Morgen worden de laatste tickets uitgedeeld door kapitein Thomas Bjørn. Thomas Pieters, twee jaar geleden nog een van de revelaties, zal er waarschijnlijk niet bij zijn.