• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens en Van Avermaet naar Canada: "Successen herhalen"

  Greg Van Avermaet en Tim Wellens

  Greg Van Avermaet en Tim Wellens willen hun naam nog eens op de erelijst.

  Vrijdag en zondag zijn Québec en Montréal het toneel van 2 WorldTour-koersen die op het lijf zijn geschreven van de Belgen. Greg Van Avermaet en Tim Wellens staan al op de erelijst en starten dus met ambitie.

  Greg Van Avermaet stond al 4 keer op het podium van de GP Québec (maar nog nooit op het hoogste treetje) en won de GP van Montréal in 2018. Hij wrijft zich dus al in de handen nu 2 van zijn favoriete koersen eraan komen.

   

  "Het zijn 2 koersen die mij goed liggen. Dit jaar ga ik weer voor het podium", zegt Van Avermaet. "De rondjes zijn telkens behoorlijk lastig. Na een pittige race heb ik doorgaans nog een goeie sprint in huis. De BinckBank Tour was een goeie test. Ik kijk al uit naar mijn Canadese uitstapje."

   

  Tim Wellens bewees in de BinckBank Tour en in de Bretagne Classic in een uitstekende vorm te verkeren. "Hij is onze uitgesproken leider voor de Canadese koersen", zegt ploegleider Herman Frison.

   

  "Veel zal afhangen van het weer. Toen Tim in 2015 in Montréal won, regende het pijpenstelen. We weten dat we de koers hard zullen moeten maken. Hoe lastiger, hoe beter. Tim zou dan bijvoorbeeld op 2 à 3 ronden van het einde kunnen weggaan en dan proberen stand te houden."